Noorte projektide tunnustamise konkursil jagati preemiaid

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Antud konkurss annab noorele võimaluse rääkida oma headest teostatud ideedest ka teistele noortele ja omakorda saada ise konkursilt häid mõtteid.
Antud konkurss annab noorele võimaluse rääkida oma headest teostatud ideedest ka teistele noortele ja omakorda saada ise konkursilt häid mõtteid. Foto: Kaido Muttik

SA Tartu Ärinõuandla tunnustas konkursi «Ettevõtlik noor 2021» projekte. Konkurss toimus juba 11. korda Tartu ettevõtlusnädala noorteprogrammis.

4. oktoobril toimunud lõpuseminaril tutvustasid meeskonnad väga erinevate eesmärkide ja tegevustega projekte ning kuuest liikmest koosnev žürii andis välja erinevaid preemiaid. Kõige südamlikumaks heategevusprojektiks kuulutati Tartu Veeriku kooli noore projekt «Loomapildid», mille raames korraldatud heategevusoksjoni tulu annetati Tartu ülikooli kliinikumi Lastefondile.

Kõige suurema kogukonna kaasaja preemia pälvis Nõo noore projekt «Luke mänguväljak 2021», kus žürii tõi välja ka projektijuhi kodanikujulguse ja aktiivsuse. Projekti raames rajati Lukele mänguväljak, mis on ühendanud ajaveetmiskohana erinevaid generatsioone.

Kõige aktuaalsema teemakäsitluse eripreemiaga pärjati AEGEE-Tartu projekti «Aega on!», mille puhul peeti tugevuseks elukvaliteedi tõstmist ja päevakajalise teema käsitlemist ning erinevate kanalite kaudu inimesteni jõudmist läbi Aega on taskuhäälingu saadete ja ajakirja.

«Tartu Ärinõuandla sooviks on ärgitada noorte ettevõtlikku vaimu ja toetada nende heade mõtete elluviimist. Noored viivad ellu vahvaid projekte, kuid tihti nende tegemisi ei märgata. Antud konkurss annab noorele võimaluse rääkida oma headest teostatud ideedest ka teistele noortele ja omakorda saada ise konkursilt häid mõtteid. Kuulutame ühtlasi avatuks ka uue projektikonkursi, mis sellel korral on avatud terve õppeaasta vältel ja saab punkti maikuus toimuval tunnustamissündmusel,» tutvustas konkursi tagamaid noorte ettevõtlikkuse projektijuht Janeli Virnas.

Projektikonkurssi korraldas SA Tartu Ärinõuandla ning toetavad Tartu Linn ja Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles