Tartu ülikooli kliinikumi ohutase on tänasest taas punane (8)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi Covidi patsientide intensiivraviosakonna rutiinne vaade.
Tartu ülikooli kliinikumi Covidi patsientide intensiivraviosakonna rutiinne vaade. Foto: Andres Tennus / Tartu Ülikool

4. oktoobrist on Tartu ülikooli kliinikumi Covid-19 ohutase punane, mis tähendab, et kõigil haiglaravile saabuvatel patsientidel tuleb teha SARS-CoV-2 test, sõltumata koroonatõendi olemasolust.

«Riikliku kõrge riski ohutaseme ning haiglaravi vajavate Covid-19 patsientide arvu kasvu tõttu kehtivad kliinikumis rangemad infektsioonikontrolli nõuded,» kinnitas kliinikumi ravijuht doktor Andres Kotsar.

Punane ohutase tähendab, et kõikidel haiglaravile tulevatel patsientidel, sealhulgas tänasest registreeritavate päevakirurgiliste lõikuste patsientidel, tuleb teha SARS-CoV-2 test, sõltumata koroonatõendi olemasolust. Patsientide testimise korralduse eest hoolitseb kliinikumi ravimeeskond. Testikohustus ei laiene kuni 10-aastastele asümptomaatilistele lastele.

Niisamuti tuleb teha test patsientidega haiglasse jäävatel saatjatel, sõltumata koroonatõendi olemasolust.

Patsientide külastamine on punase ohutaseme korral lubatud koroonatõendiga, ka tuleb külastajal haiglaruumides kanda kirurgilist maski.

«Testimiskorra muudatuste eesmärk on ennetada võimalikku viiruse levikut haiglas. Näeme, et haiglaravi vajavatest patsientidest kaks kolmandikku on vaktsineerimata, mistõttu on olukord haiglas sarnane eelnevate lainetega,» sõnas doktor Kotsar.

4. oktoobri seisuga viibib kliinikumis haiglaravil Covid-19 tõttu 59 isolatsiooni vajavat patsienti, kellest 10 vajavad intensiivravi. Lisaks need patsiendid, kes enam ei vaja isoleerimist. «Kõikide Covid-19 diagnoosiga patsientide arv kliinikumis on tänahommikuse seisuga 83 ja moodustab 14 protsenti aktiivravi haigetest,» lisas ravijuht.

Kliinikumis on kasutustel kolm Covid-19 ohutaset: roheline, kollane ja punane. Ohutasemed sätestavad infektsioonikontrolli käitumisjuhised nii töötajatele, patsientidele, saatjatele kui ka üliõpilastele.

Covid-19 info kliinikumi kodulehel: www.kliinikum.ee/patsiendile/covid-19-info/

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles