Judokad treenivad medalite võitmiseks Tartus ja Elvas

Lenel Karu
Copy
Pjedestaali kõrval seisab treener Evelin Pihlak, tema kõrval teise koha omanik Markus Kajak (vasakult), võitja Rasmus Ritson ning pronksi jaganud Jan Gerrit Petrov ja Kirill Pelih.
Pjedestaali kõrval seisab treener Evelin Pihlak, tema kõrval teise koha omanik Markus Kajak (vasakult), võitja Rasmus Ritson ning pronksi jaganud Jan Gerrit Petrov ja Kirill Pelih. Foto: Erakogu

Septembri lõpus peeti Võru spordihoones Eesti judomeistrivõistlused nii juunioride kui U16 vanuseklassis ning Tartumaa judokad võitsid kokku 20 medalit. Viis neist olid kuldsed.

Mitmes kaalukategoorias olid Tartumaa judokad esindatud igal pjedestaalikohal ja eri klubidest.

Elvas treeniva Rasmus Ritsoni treeneri Evelin Pihlaku sõnul läks noormees võistlustele favoriidina. «Ta alistas kõikides kohtumistes oma vastased ipponivääriliste tehnikatega,» ütles ta.

Ritson on judoga tegelenud kaheksa aastat ning samal spordialal treenivad ka tema noorem õde ja vend. «Nende perekond elab Lukel ja vanemate toetus on väga tuntav. Minu hinnangul on Rasmuse edu taga sihikindlus ja pühendumine,» lisas Pihlak.

Kõrgemas vanuseastmes, U21 ehk juunioride seas tuli Tartumaale vaid üks esikoht, selle sai enda nimele Joonatan Ristmäe (Tartu Do). Ta alustas judoga 13 aastat tagasi, kui lasteaias käis külas judotreener. «Kõik minu rühmakaaslased tahtsid trenni minna ja nii läksin ka mina,» meenutas ta.

Ristmäe ütles, et mida kõrgem vanuseklass, seda raskem on konkurents. «Juba U18 ja U21 vahe on tuntav. Vanemaks saades jääb konkurente vähemaks: nõrgemad lõpetavad võistlemise ning ainult tõsised tegijad jätkavad, seega kergeid vastaseid enam ei ole,» ütles ta.

Tartumaa tulemused

U16 vanuseklass

  • I koht: Rasmus Ritson +81 kg (SK Altia), Karl- Martin Villako –46 kg (Do), Emma-Melis Aktas +63 kg (Do), Rebeka Laas –44 kg (Do)
  • II koht: Markus Kajak +81 kg, Simo Laos –46 kg, Kertu Kikka –48 kg (kõik Do)
  • III koht: Jan Gerrit Petrov +81 kg (Samurai), Marvet Kirs –38 kg (Tartu valla spordiklubi), Bert Berg –46 kg (Do), Karl Markus Saar –66 kg (Do)
U21 vanuseklass
  • I koht: Joonatan Ristmäe –81 kg (Do)
  • II koht: Kabriel Kirna +100 kg, Jakob Vares –90 kg, Annabel Nõmmik –58 kg, Hanna Eliise Sõrra –70 kg (kõik Do)
  • III koht: Rasmus Ritson +100 kg (Altia), Kaur Kangur –100 kg (Zen), Kaspar Gutmann –55 kg (Do), Henry Noorsalu –66 kg (Do), Jari-Matti Salonen –90 kg (Do)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles