Krista Leesi mängib tekstiilides sõnade, Tartu ja laia maailmaga

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Krista Leesi selgitab, kuidas on omavahel seotud Tartu raeplatsi viltune ehk Tolly maja, ajalooline kangatrüki stiil toile ja õhupalliga lendamine.
Krista Leesi selgitab, kuidas on omavahel seotud Tartu raeplatsi viltune ehk Tolly maja, ajalooline kangatrüki stiil toile ja õhupalliga lendamine. Foto: Kristjan Teedema

Täna, 3. oktoobril on Tartu kunstimuuseumis viimast päeva vaadata näitus «Verbarium», kuhu tekstiilikunstnik Krista Leesi on välja pannud Tartuga seotud loomingut, ent leidub ka ruum, kus on esindatud Pariisist ja pisut Tallinnastki inspireeritud mustrimaailm. Kunstnik kasutab oma teostes sõnamängu, millest annab märku ka väljapaneku pealkiri.

Krista Leesi kahe oma teose vahel: selja taga on «Toile, Tartu ja Tolly maja» ning ees «Shit Happens».
Krista Leesi kahe oma teose vahel: selja taga on «Toile, Tartu ja Tolly maja» ning ees «Shit Happens». Foto: Kristjan Teedema

Üks teos valgete plärakatega on kunstniku sõnul valminud koostöös linnalindudega. Sellel on kaks pealkirja: ingliskeelne «Shit Happens» ja eestikeelne «Sitta juhtub». Mõnegi töö nimi lähtub tekstiilinduses kasutatavatest mõistetest. Mitmed tööd on seotud Tartu majade ja tänavanimedega, justkui päris vesi väreleb seinatekstiilil «Emajõgi 20200919_103033». Ühe näituseruumi seinad on kaetud piltidega Karlovale ja Supilinnale iseloomulikest kallereidest ehk kahekorruselistest puukuuridest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles