Kaasava eelarve hääletusel saab valida 25 idee vahel

Tartu Postimees
Copy
Ka mullu oli Kaarsillale tutvustamiseks välja pandud Tartu linna kaasava eelarve 25 ideed.
Ka mullu oli Kaarsillale tutvustamiseks välja pandud Tartu linna kaasava eelarve 25 ideed. Foto: Margus Ansu

Tartu kaasava eelarve hääletus leiab aset 1.–7. oktoobril, mil tartlased saavad teha valiku 25 kaaslinlaste esitatud ettepaneku vahel. Kaks võiduideed viiakse järgmisel aastal ellu.

Hääletada saab nii elektrooniliselt (www.tartu.ee/kaasaveelarve) kui ka raekoja infokeskuses. Infokeskus on kõigil hääletuspäevadel avatud kell 10–18, elektrooniliselt saab hääletada ööpäev ringi. Hääletus lõpeb nii elektrooniliselt kui ka infokeskuses 7. oktoobril kell 18, kui kohe antakse teada ka tulemus.

Hääletada saab iga vähemalt 14-aastane isik, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tartu linn. Esimest korda saavad Tartu noortevolikogu ettepanekul hääletada ka need 14–17-aastased noored, kellel puudub Tartus sissekirjutus, aga kes õpivad Tartu üldhariduskoolis või kutseõppeasutuses.

Elektroonilisel hääletamisel on vajalik ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-ID olemasolu. Infokeskuses hääletamiseks tuleb esitada isikut tõendav dokument.

Iga hääletaja saab anda hääle kuni kolme idee poolt. Valikus on 25 kaaslinlaste esitatud ideed. Ellu viiakse järgmisel aastal kaks enim hääli saanud ideed. Mõlema idee maksumus on kuni 100 000 eurot.

Kaasava eelarve ideedega saab tutvuda Tartu kodulehel, Kaarsillale seatud näitusel või raekoja infokeskuses.

Tartu korraldab kaasavat eelarvet alates 2013. aastast. Seni on kaasava eelarve toel ellu viidud kaksteist ideed, lisaks on kaks ideed teostamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles