Pärtel Piirimäe: peame end võrdlema Euroopa linnade, mitte Eesti omavalitsustega

Armas Riives
, reporter
Copy
Eesti 200 nimekirjas kandideerib linnavolikokku Tartu ülikooli mõtteloo professor Pärtel Piirimäe.
Eesti 200 nimekirjas kandideerib linnavolikokku Tartu ülikooli mõtteloo professor Pärtel Piirimäe. Foto: Sille Annuk

Veerandsada aastat tagasi kandideeris Reformierakonna nimekirjas Tartu linnavolikokku äsja Tartu-suuruses ülikoolilinnas Göttingenis õppinud 24-aastane Pärtel Piirimäe (49). Olles vaimustuses Saksa tudengilinna rattaliikluse korraldusest, püüdis ta rattateede loomise mõtet ka Emajõelinna tuua. Siiski tulutult, sest valituks ta ei osutunud. Nüüd, 25 aastat hiljem, olles Tartu ülikooli mõtteloo professor, pole Tartu tema arvates kaugeltki veel mitte rattalinn ja ta püüab seda viga uuesti parandama hakata. Sel korral aga Eesti 200 nimekirjas.

Teie abikaasa Eva Piirimäe õde on Margit Sutrop, kes kandideerib Tartus Reformierakonna nimekirjas. Teie ema Krista Piirimäe on sotsiaaldemokraat. Kas poliitilisi vaidlusi ka tekib?

Eks oleme kodus juba lapsest saati elanud poliitiliste vaidluste keskel. Isa (Helmut Piirimäe – toim) oli rohkem konservatiivsemate vaadetega ja pigem Isamaa valija, ema on eluaegne sotsiaaldemokraat. Olen üles kasvanud võitlevate ideoloogiliste arvamuste õhkkonnas. Lapsena olid põhilised vastandused Eesti Kongressi ja Rahvarinde vahel. Ema kuulus Rahvarindesse, isa oli natuke skeptiline. Poliitilised erimeelsused praegu tüli ei tekita, pealegi nõustun ma osaliselt sotside vaadetega. Isiklikud, pere ja ärilised suhted peavad olema poliitikast lahus. Demokraatlik poliitika ei ole hõimupoliitika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles