Kaspar Schultz: Euroopast lahutab mõõtmatu kuristik (1)

Kaspar Schultz
, Eesti kodanike esindaja Euroopa tulevikukonverentsil
Copy
Kaspar Schultz
Kaspar Schultz Foto: Erakogu

Euroopa on suurte muutuste lävel ning sellest ei jää kõrvale ka Tartu. Tänavu kevadel algas Euroopa tuleviku konverents, mis seob endas kahte olulist eesmärki – tulevik ja legitiimsus. Viimane ei tohiks koroonapandeemia ohjeldamise taustal tulla üllatusena, kuid ilmne oli see varemgi. Konverentsi algus oli tegelikult plaanitud eelmise aasta märtsi, mil pandeemia jõudis Euroopasse.

Idee lähendada Euroopa Liitu kodanike ja kohaliku tasandiga pole uus. Euroopa Parlament suuresti selleks on, olles ELi ainus otse valitud institutsioon, kuid volituste kasvust hoolimata pole see kohalikku tasandit kuigi edukalt otsustusmehhanismidesse kaasata suutnud.

Digimaailm pakub võimalusi neid puudusi kõrvaldada. Interneti ja sotsiaalmeedia kaudu saab Euroopa Liit astuda oma kodanikega vahetusse dialoogi, nii inspiratsiooniks kui ka kaasavama valitsemise loomiseks. Üks vahendeid on veebileht futureu.europa.eu, mis võimaldab kõigil avaldada mõtteid Euroopa tuleviku kohta ning lugeda teiste eurooplaste omi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles