Inimesegeneetika konverentsi teemad on mitmete haiguste, viljatuse, bakterite ja viiruste geneetika

Copy
Ühingu esimees Neeme Tõnisson vastuvõtukabinetis geenidoonorit nõustamas.
Ühingu esimees Neeme Tõnisson vastuvõtukabinetis geenidoonorit nõustamas. Foto: Kristjan Teedema

Eesti inimesegeneetika ühingu täna ja homme aset leidev aastakonverents on kõigile geneetikahuvilistele reaalajas tasuta jälgitav.

Eesti inimesegeneetika ühing esimehe Neeme Tõnissoni sõnul püüavad nad soodustada geneetika-alase teabe ja kirjaoskuse laiemat levikut Eesti ühiskonnas. Konverentsiga seonduv info on leitav kodulehelt https://estshg.ut.ee/konverentsid. Sealt leiab ka reaal-ajas jälgimiseks vajaliku lingi, konverentsi ajakava ja ettekannete teemad.

Esimene kõneleja doktor Jana Jaal alustab oma ettekannet «Kiiritusravi ja immuunaktivatsioon täna kell 11.

Aastakonverentsi peateemad on seotud onkoloogiliste haiguste, aju- ja psühhiaatriliste haiguste, viljatuse, bakterite ja viiruste geneetikaga. Sõna saavad noorteadlased ja arutletakse teadusmahuka ettevõtluse teemadel.

Lektorid on arstid Jana Jaal ja Kersti Oselin ning Astrid Murumägi, Jaan-Olle Andressoo, Kelli Lehto, Mari Sepp, Maido Remm, Elin Org, Margus Varjak, Tanel Tenson, Triin Laisk, Pille Hallast, Mario Plaas, Reet Kurg, Petri-Jaan Lahtvee, Tõnu Esko, Sven Parkel, Katrina Laks, Daniel Löfgren, Marina Loid, Denis Belitskin ja Ellen Rebecca Kruuse.

Ühing annab ka sel korral välja geneetika-alase elutööpreemia. Kellele, selgub täna ehk 30. septembri õhtul. Eelmisel aastal pälvis preemia rahvusvahelisel areenil edukas geneetika ja molekulaarbioloogia taustaga eestlane, akadeemik ja professor Mart Saarma.

Eesti inimesegeneetika ühing on loodud 2000. aastal ja koondab geneetika, genoomika, geenitehnoloogia ja nende siduserialade teadlasi, eksperte, ettevõtjaid, meedikuid ja tudengeid. Ühingu tava on korraldada igal aastal eestikeelne teaduskonverents, mis on kogukonna üks laiapõhjalisemaid ja mõjukamaid teadusfoorumeid Eestis.

Täna algav konverents on 23. ja selle toimumiskoht Haapsalu.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles