Galeriis näeme kunsti lapsemeelsusest professionaalsuseni

Krista Piirimäe
, kunstiajaloolane, SDE
Copy
Physicumi galeriis saab praegu vaadata teiste teoste hulgas Silja Valdneri «Õitsilisi» (ülal vasakult) ja Kristina Viina «Kõhumaastikku» ning Linnart Viina «Kuu ja päikese seemet» (alla vasakult) ja Sylva Viina «Merikarpi».
Physicumi galeriis saab praegu vaadata teiste teoste hulgas Silja Valdneri «Õitsilisi» (ülal vasakult) ja Kristina Viina «Kõhumaastikku» ning Linnart Viina «Kuu ja päikese seemet» (alla vasakult) ja Sylva Viina «Merikarpi». Foto: 4 x repro Jaak Kikas

Evald Okase muuseum Haapsalus on korraldanud mitu aastat näitusi teemal «Kunstniku perekond». Eelmisel aastal oli väljapanek «Kitsed ja Kasemaad», kus oli Linda ja Elmar Kitse ning Saskia, Andrus ja Markus Kasemaa maale. Neljandat põlvkonda esindas viimase poeg Krister algkooliaegse pildiga, tema ei ole ainukesena professionaalne kunstnik. Physicumi galerii näitusel «Neli põlvkonda» on seevastu kõik peale Kristina Viina asjaarmastajad.

Esiema Silja Valdner (s 1945) on olnud mööblitisler, erikooli õpetaja ja Valga teedevalitsuse meister ning teinud kudumistsehhis kangastelgedel laulukooridele rahvarõivaid. Vabal ajal nokitseb ta aias, koob vaipu ja maalib.

Maa- ja linnanaised

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles