Endine abilinnapea ei nõustu ringkonnakohtu otsusega

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Endine Tartu abilinnapea Valvo Semilarski peeti kinni neli aastat tagasi, mõni päev pärast kohalike omavalitsuste valimisi. Kohe on käes uued valimised, kuid Semilarski kohtukaasus ei ole veel lõpplahendust saanud.
Endine Tartu abilinnapea Valvo Semilarski peeti kinni neli aastat tagasi, mõni päev pärast kohalike omavalitsuste valimisi. Kohe on käes uued valimised, kuid Semilarski kohtukaasus ei ole veel lõpplahendust saanud. Foto: Laila Kaasik

Endine Tartu abilinnapea Valvo Semilarski kaebab riigikohtusse edasi ringkonnakohtu otsuse, milles mõisteti ta õigeks veel enamates süüdistuse episoodides, kui seda oli juba varem teinud maakohus.

Semilarski süüd karistuse mõistmisel hinnates nimetas kohus, et ta rikkus toimingupiirangut suisa kaheksa korda, sealjuures hääletas lubamatul moel tervelt kümme korda. Semilarski küll arvas, et ta käitub õigesti, ent kohus leidis, et kõrge ametnikuna pidanuks ta endale seaduse selgeks tegema. Kohus rõhutas, et seaduse mittetundmine teda vastutusest ei vabasta.

Tõlgendamise küsimus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles