PIDULIKUD PILDID ⟩ Lydia hotellis korraldatud šikil peol jagati Tartu ja Tartumaa ettevõtlusauhindu

Copy

Kolmapäeva õhtul peeti Lydia hotelli sündmuskeskuses Tartu ja Tartumaa ettevõtlusgalat, kus ühtlasi anti üle tänavused ettevõtlusauhinnad.

Nii nagu eelmisel aastal, peeti ka sel korral koroonaaja mõjul pidu pigem väiksemas vormis. Tunnustuse pälvisid nii need, kes paistsid parimatena silma heade mulluste majandusnäitajate poolest, aga ka need, keda hindasid kiituse vääriliseks valdkonnaspetsialistid.

Sel puhul ilmub koos neljapäevase Tartu Postimehega 36-leheküljeline erileht «Aasta ettevõtlus», mis portreteerib tervet rida parimate sekka tõusnud firmasid ning nende juhte. Kõik ettevõtluslehe lood on leitavad ka digilehest.

Tartu ja Tartumaa parimate ettevõtete tunnustamise traditsioon ulatub juba 1990. aastate teise poolde – aega, mil Eesti ettevõtlus erines praegusest kui öö päevast. Hulk toona määrava tähtsusega tegusid teinud ettevõtjaid on endiselt mõjukad, ent lisandunud on ka palju uusi. Ettevõtted on muutunud rikkamaks, aga enamasti ka nutikamaks, vastutustundlikumaks ja keskkonnahoidlikumaks. Nagu pandeemiaaeg on kinnitanud: võime vaadata rasketele aegadele vastu enesekindlamalt kui kunagi varem.

Seekordsel auhindamisel paistsid enim silma kaks ettevõtet. Esiteks AS Go Bus, mis lõi eelmisel aastal piirkonnas enim uusi töökohti ja oli ühtlasi kiireima kasvuga suurettevõte. Teiseks OÜ Solis BioDyne, mis kerkis esile suurima ekspordikasvatajana, kiireima kasvuga väikeettevõttena ning edukaima meditsiini ja eluteaduste valdkonna ettevõtjana. Koos nendega pälvib kiituse veel terve hulk firmasid eri eluvaldkondadest, alates toiduainetööstusest ning lõpetades teaduse viimasel sõnal tuginevate meditsiiniinnovaatoritega.

Tänavuse ettevõtluskonkursi tulemustes on selgelt tunda koroonaaja mõju. Nii on tugevalt esindatud biotehnoloogiasektor. Samuti on mitmed edukaks osutunud algatuste eestvedajad võinud öelda, et just koroonakriisiga kaasnev on neile pärast väikest tagasilööki ja ehmatust andnud sootuks uue arenguhoo.

AUHINNAD

Enim töökohti loonud ettevõtja - AS Go Bus

Kiire kasvuga suurettevõte - AS Go Bus

Suurim ekspordikasvataja - OÜ Solis BioDyne

Kiire kasvuga väikeettevõte - OÜ Solis BioDyne

Edukaim meditsiini ja eluteaduste valdkonna ettevõtja - OÜ Solis BioDyne

Aasta turismitegu - Ahhaa näitus «Foobiad»

Tartu kutsehariduskeskuse parim koostööpartner - OÜ Tarmetec

Edukaim alustaja sihtasutuses Tartu loomemajanduskeskus - OÜ Ö Stuudio

Tartu teaduspargi aasta ettevõte - AS Tervisetehnoloogiate Arenduskeskus

Silmapaistvaim iduettevõte (start-up) - OÜ Degritter

Edukaim Tartu ülikooli kõrvalfirma (spin-off) - OÜ TBD-Biodiscovery

Parim alustaja Tartu ärinõuandla toel - OÜ Innore

Tartu maakonna edendaja - MTÜ Tartu Motokrossiklubi (Lange motokeskus)

Tartu maakonna parim tööandja - AS Respo Haagised

Tartu maakonna suurim investeerija - OÜ Estover Piimatööstus

Parim õpilasfirmana alustanud ettevõte - OÜ Münt Healthcare

Luminori auhind - OÜ Solis BioDyne

Aasta toode - Pastaljano toidubussi kreemjas pasta konjakiga

Ettevõtluskonkurssi veavad Tartu linnavalitsus ning Tartu ärinõuandla. Aasta toote konkurssi korraldab ärinõuandla kaasabil ja lugejate osavõtul Tartu Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles