Ajatu ajastudraama puudutab ka tänapäevaseid vaatajaid

Madlen Siniallik
, teatrikriitik
Copy
Inspektor Goole (Hannes Kaljujärv) küsitleb Sybil Birlingit (Piret Laurimaa), kelle tütar Sheila (Saara Nüganen) ja abikaasa Arthur (mõlemad taamal, Aivar Tommingas) on küsimused juba kätte saanud.
Inspektor Goole (Hannes Kaljujärv) küsitleb Sybil Birlingit (Piret Laurimaa), kelle tütar Sheila (Saara Nüganen) ja abikaasa Arthur (mõlemad taamal, Aivar Tommingas) on küsimused juba kätte saanud. Foto: Gabriela Urm/Vanemuine

Esmapilgul võib tunduda, et «Inspektor tuleb» on klassikaline ajastudraama, kus keerulised pere- ja ärisuhted muudavad kõrgklassi elu raskeks. Kui aga lavale astub salapärane inspektor Goole (Hannes Kaljujärv), võtab lugu pöörde, mis hoiab nii Birlingi pere kui ka vaatajate närvid eesriide sulgemiseni pingul.

Intriigide keskmes olevat Eva Smithi publik lavastuses ei näe, tema võrdkujuks on pere teenijanna Edna (Maarja Johanna Mägi). Loo edenedes muutub piir kahe naise vahel häguseks, kui teenijanna ei tule lavale mitte perekonna abistamiseks, vaid kujutamaks Evat rikaste ja ilusate mälestustes.

Paralleelid meie ajaga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles