Kaitsevägi tõmbas Raadil arendusplaane veidi koomale

Armas Riives
, reporter
Copy
Raadi kaitseväe linnaku värava juures traataial ripub kollane tõrjuv silt, milletaolisi võib militaarobjektide juures ikka näha. Umbes nii jääb see ka tulevikus.
Raadi kaitseväe linnaku värava juures traataial ripub kollane tõrjuv silt, milletaolisi võib militaarobjektide juures ikka näha. Umbes nii jääb see ka tulevikus. Foto: Ragnar Peets

Kui praegu on kaitseväel Raadil loomade varjupaiga kõrval laod ning toimub osa sõdurite õppetööst, siis 2023. aastaks kerkivad sinna kaitseväe akadeemia sõja- ja katastroofimeditsiinikeskus ning kutseõppe suuna õppehoone.

Kaitsevägi hakkab kasutama Raadil 12,3-hektarist maa-ala: Puiestee 112c, Raatuse 110 ja 112. Riigi kaitseinvesteeringute keskuse taristuosakonna Lõuna portfellijuhi Mart Salusaare sõnul on sinna plaanitud ehitada kaitseväele kaks hoonet, lisaks mitu abihoonet ja rajatist. Kogu linnaku suurus saab olema kokku ligi 11 000 ruutmeetrit, sõja- ja katastroofimeditsiinikeskus tuleb ligi 2000-ruutmeetrise ehitis­aluse pinnaga, kaitseväe akadeemia kutseõppe suuna hoone aga pea poole väiksem.

Lisaks on sinna kavandatud simulatsioonikeskus, kus sõdurid saavad jäljendada mitmesuguseid sõjaolukordi. Linnakusse koonduvad tulevikus ka taastusravi- ja tervisekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles