Tartu alustab üksildaste eakate heaolu parandamise projektiga (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Eakad spordipäeval. Foto on illustratiivne
Eakad spordipäeval. Foto on illustratiivne Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakond alustab koostöös Tartu puuetega inimeste kojaga üksildaste eakate heaolu parandamise projekti.

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul keskendub projekt üksildusega kaasnevatele vajadustele, inimese soovidele ja unistustele. «Märkimisväärne osa vanemaealistest tartlastest elab üksi või tunneb end üksikuna ning neil on vähe sotsiaalseid kontakte. Projekti käigus luuakse neile võimalus osaleda tugirühmades, mille eesmärk on taastada või luua uusi sotsiaalseid kontakte ning saada välja tekkinud isoleeritusest,» sõnas ta.

Projekti tegevustega oodatakse liituma üksikuid üle 60-aastaseid ja vanemaid inimesi. Projekt loob suhtluse, tugirühma, nõustamise, kodust väljaspool liikumise ning mitmesuguste tegevuste võimalusi üksikuks jäänud vanemaealistele.

Tartu puuetega inimeste koja tegevjuhi Senta Michelsoni sõnul vajavad vanemaealised suuremat tähelepanu juba siis, kui abivajadus ei ole veel väga suur. «Kui saame kaasata inimesi õigel hetkel, siis on neil tulevikus vähem elumuresid ja kohanetakse kergemini ühiskonnas aset leidvate muutustega.»

Projekti tegevuste ja tugirühmadega liitumiseks tuleb võtta ühendust Tartu puuetega inimeste kojaga telefonil 736 6762 või Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna hoolekandeteenistusega telefonil 736 1305 või 736 1306.

Projektile kulub 160 000 eurot, millest 120 000 eurot tuleb Euroopa Liidu Euroopa sotsiaalfondilt ning 40 000 eurot Tartu linnalt. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles