20-aastasesse rahvusvahelisse kooli leiavad tee ka eesti lapsed

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Laupäeval oli rahvusvahelises koolis igasügisene perepäev, kus sel korral tähistati ka kooli 20. sünnipäeva. Direktor Kristi Aria (vasakul) rõhutas, et nende jaoks on väga oluline kooli ja lapsevanemate omavaheline suhtlus. Lapsevanem Anastassia Kolde (paremal) kiitis sisukat programmi.  
Laupäeval oli rahvusvahelises koolis igasügisene perepäev, kus sel korral tähistati ka kooli 20. sünnipäeva. Direktor Kristi Aria (vasakul) rõhutas, et nende jaoks on väga oluline kooli ja lapsevanemate omavaheline suhtlus. Lapsevanem Anastassia Kolde (paremal) kiitis sisukat programmi.  Foto: Sille Annuk

Vallikraavi ja J. Liivi tänava vahel endise Pargi hotelli majas tegutseb nüüd juba viiendat aastat Tartu rahvusvaheline kool.  Laupäeval oli koolihoov lapsi täis, sest aset leidis kooliaasta alguse traditsiooniline tutvumispäev. Ühtlasi alustas Tartu rahvusvaheline kool tänavu septembris 20. õppeaastat.

«Ma ei tea, mida nad seal koolis erilist teevad, aga minu lapsed tahavad küll igal hommikul väga kooli minna,» sõnas seitsmeaastase tütre ja üheksa-aastase poja ema Anastassia Kolde. Kuigi lõviosa rahvusvahelise kooli lapsi on välismaalased, on Kolde laste kodune keel eesti keel.

Juhtus aga nii, et Kolde elas viis aastat abikaasaga Ameerika Ühendriikides ning nende poeg läks seal kooli. Tartusse tagasi kolides otsisid nad kooli, kus poeg saaks jätkata ingliskeelset õpet. Kui oli käes aeg tütrele kooli valida, arvasid nad esiti, et panevad tütre ikkagi kodukohajärgsesse tavakooli, kuid siis asja üle tõsisemalt järele mõeldes otsustasid nad ka teise lapse rahvusvahelisse kooli panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles