Muusikapäeva üllatus – laval on tšelloduo

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Olja Raudonen ja Camillo Cabassi astuvad duona publiku ette esimest korda, aga lubasid, et annavad kontserte edaspidigi.
Olja Raudonen ja Camillo Cabassi astuvad duona publiku ette esimest korda, aga lubasid, et annavad kontserte edaspidigi. Foto: Teresa Järve

Rahvusvahelisel muusikapäeval mängivad Tartus kaks tšellisti, kes pole varem koos üles astunud. Küll on publikule tuttav Olja Raudonen, kes korraldab Eestis kontserte juba aastaid. Ta on näidanud end võimeka sooloesinejana, kes ilma publikuta elada ei suuda. Ka on ta mänginud mitmes kammermuusikaansamblis.

Seekord on laval kaks tšellot, mis ei ole väga sagedane. Olja Raudoneni kõrval istub itaallane Camillo Cabassi, nad mõlemad on Vanemuise sümfooniaorkestri mängijad.

Camillo Cabassi tõi Eestisse üks vioolamängija paar aastat tagasi. Camillo Cabassi ise on sündinud umbes Tartu-suuruses linnas Reggio Emilias, alustanud pillimängu seitsmeaastaselt ning jõudnud täiskasvanuna Šveitsi ja Hollandisse, kus ta õppis magistrantuuris.

Itaalias paraku ei tähistata rahvusvahelist muusikapäeva. «Sellest on nii kahju, sest see on imeline võimalus meelitada elava muusika kontsertidele uusi kuulajaid,» ütles Camillo Cabassi.

Seda innukamalt kutsub ta kuulajaid nüüd, öeldes, et tšelloduo annab väga mitmekülgseid helide koosmänge, mis võivad kõlada juskui keelpillitrio või isegi -kvartett.

Kontserdi kavas on Luigi Boccherini sonaat kahele tšellole C-duur, Jean-Baptiste Barrière’i sonaat kahele tšellole G-duur ning Béla Bartóki kaks pala kahele tšellole.

Mõlemad tšellistid esitavad aga ka sooloteose. Camillo Cabassi on valinud selleks prelüüdi Johann Sebastian Bachi loomingust ning Olja Raudonen mängib oma lemmikteost, Tõnu Kõrvitsa «Rändaja laulu».

Muusikapäeva kontsert algab 1. oktoobril kell 17 Tartu linnamuuseumi saalis ja on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles