Tartu linnamaratoni juubeliaasta programm toimub täies mahus

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartu linnamaratoni juubeliaasta programm toimub tänavu täies mahus.
Tartu linnamaratoni juubeliaasta programm toimub tänavu täies mahus. Foto: Adam Illingworth

Tartu kesklinn on oktoobri esimesel nädalavahetusel linnamaratoni päralt. Reede õhtul, 1. oktoobril, stardib Friday Night Run ning laupäeval peetakse linnamaratoni põhidistantsid ja lastejooksud. ​Linnamaratoni põhipäeval, 2. oktoobril, on kavas 42, 21 ja 10 km pikkused distantsid. Sel aastal selgitatakse Tartus välja nii Eesti meister kui ka veteranide meister poolmaratonis.

Õhtu enne linnamaratoni stardib viiendat korda Tartu Raekoja platsilt 4 km pikkune Friday Night Run.

Friday Night Runil ja Tartu linnamaratonil kontrollitakse kõikide osalejate nakkusohutust alates 18. eluaastast. Nakkusohutuse tõendi esitamise nõue kehtib ka saatjatele ja pealtvaatajatele, kes soovivad võistlusalale siseneda. Samuti on võimalik teha 1. ja 2. oktoobril kiirproov.

Tartu linnamaratoni projektijuht Oliver Kivimäe sõnul käitutakse jooksuüritusel keskkonnahoidlikult ja pakutakse koos Eesti Pandipakendiga toitlustusalas sööki ja jooki pandinõudest, kuid nõude eest sel korral osalejatelt pandiraha ei küsita. «Proovime linnamaratonil eksperimendi korras, kuidas õnnestub pandinõude kasutamine ilma tagatisraha küsimata. Usun ja loodan, et inimesed on hoolivad, tagastavad pärast söömist nõud ja saame nii ka tulevikus jätkata,» selgitas Kivimäe.

Ta lisab, et soov on edaspidi linnamaratoni teeninduspunktides jooki korduskasutatavatest topsidest pakkuda.

Lisaks põhipäeval toimuvatele jooksudele on võimalik jooksuvõistlusest osa võtta ka virtuaalselt 24. septembrist kuni 10. oktoobrini. Maratoni, poolmaratoni ja 10 km kõrval on sel aastal ka uuendusena maratoni kombo, mis tähendab, et 42 km saab läbida mitmes osas, minimaalselt 4,2 km korraga.

Ka lapsed saavad jooksu läbida kaugosalusega, minimaalne distantsi pikkus on 400 m. Osalustasu on 3 eurot ning virtuaaljooks kestab 10. oktoobrini. Friday Night Run virtuaalselt ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles