Tartu boolinguelu saab uue hingamise

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbra keskuse teisel korrusel tegutseb jaanuari algusest Fun Bowling, kus peale boolingu saab mängida ka piljardit.
Sõbra keskuse teisel korrusel tegutseb jaanuari algusest Fun Bowling, kus peale boolingu saab mängida ka piljardit. Foto: Margus Ansu

Ligi pool aastat kestnud vaikelu Tartu boolingus on läbi saanud ning kuuliveeretajate rõõmuks töötab juba kuu aega Sõbra keskuses uus boolingusaal. Märtsis lisandub veel üks mängukoht Tammelinnas.

«Avamispidu ja suuremaid reklaame pole veel olnud, aga jaanuari alguses tegime uksed lahti,» ütles Sõbra keskuse teisel korrusel kümne mängurajaga boolingusaali omanik Udo Sulp, kes tegutses varem Eedenis.

Boolingurajad on varustatud puutetundlike ekraanidega, eestikeelse menüüga ning ülestõstetavate rajapiiretega, mis muudavad mängimise lihtsaks ka lastele. Uues kohas kannab saal Fun Bowlingu nime ning peale boolingu saab seal mängida ka piljardit.

Üks rada maksab 10–16 eurot tunnis ning täpne hind sõltub kellaajast ja nädalapäevast. «Ma loodan, et vanad mängijad leiavad meid ka uuest kohast üles. Praegu on nädala alguse päevadel ikka rahvast hõredalt, aga reedel ja laupäeval juba rohkem,» lausus Sulp.

Uus koht Tammelinna

Märtsi alguses peaks tegevust alustama uus boolingusaal ka Tammelinnas. Mängukoht asub samas majas 6teist kannu pubiga ning sissepääs hakkabki kulgema läbi söögikoha. «Ma näen perspektiivi. Siin on koolimaja lähedal ning kui kesklinna pool midagi veel toimub, on Tammelinn justkui ära lõigatud,» põhjendas uue koha eestvedaja Vallo Järve.

Võrreldes Sõbra keskuse saaliga tuleb Tamme boolingusaal siiski tagasihoidlikum, sest mängida saab kolmel rajal.

«Meil on kasutatud rajad, sest uued on nii kallid ja sellist investeeringut ei ole mõtet sellisesse kohta teha,» lausus Järve, kelle sõnul on nad kulutanud remondi ja sisustuse peale ligi 50 000 eurot. Tehnika ja mööbli soetamiseks saadi 7000 eurot toetust ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt.

Idee järgi võiks hoone teisest korrusest kujuneda kohalik vaba aja keskus, kus saab mängida ka piljardit, lauatennist ja õhuhokit.

«Tahaks, et siin hakkaks noored käima,» lausus Järve ning oli kindel, et inimesi jätkub. «Kolme raja jaoks on kindlasti huvilisi ja kuna kohta saab eraldi kinni panna, sobib see ka sünnipäevadeks või pereüritusteks.»

Fun Bowlingu omanik Sulp arvas, et Tammelinna uus mängusaal pole neile konkurent: «See on pigem tore, et see tuleb. Mida rohkem inimesi avastab enda jaoks selle mängu, seda rohkem nad otsivad mänguvõimalusi.» Kuid ta polnud kindel, kas Tartus oleks ruumi kolmandalegi kohale.

Töö ja hobi

«Leivateenimiseks on lihtsamaid võimalusi, mulle on see pigem elulaad,» ütles Sulp, kes on mänginud hobikeeglit aastaid ja võitnud Euroopa meistrivõistlustel mitu medalit.

Kuigi üle poole aasta polnud Tartus ühtegi mängukohta, pole boolingu populaarsus Sulbi sõnul vähenenud.

«Pigem on inimeste rahakotid läinud kõhnemaks, aga mängida tahaksid kõik. Olen kindel, et kui keegi pakuks tasuta võimalust, oleks see koht puupüsti täis. Aga kuna seadmed on kallid ja rendipinna eest tuleb ka maksta, siis see määrab hinna,» rääkis Sulp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles