Koroonaviirusega nakatumine püsib kõige suurem Jõgevamaal

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Pildil on pulk, millega võetakse ninast koroonaviiruse proov.
Pildil on pulk, millega võetakse ninast koroonaviiruse proov. Foto: Kristjan Teedema

Lõuna-Eesti maakonnad on praegu kõige enam hädas koroonaviiruse levikuga. Kuues maakonnas on 41 nakkuskollet. Kõige keerulisem on seis Jõgevamaal Põltsamaa vallas.
 

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht selgitas, et Põltsamaa vallas on 100 000 elaniku kohta nakatumisnäitaja 1497. «See on ikka meeletult kõrge arv,» lisas Luht. Võrdluseks võib esile tõsta, et Tartu maakonnas on sama näitaja 624. Samas on täna hommikuse sisuga Tartumaal rekordarv nakatunuid, 110.

Põltsamaa vallas oli nakatumiste osas rekordpäev eelmisel reedel, mil lisandus 44 nakatunut. Nädalaga on seal juurde tulnud 70 uut koroonapositiivset.

Jõgevamaal on suur hulk nakatunutest kooliõpilased vanuses 10–19. Järgmine suure nakatumisnäitajaga vanuserühm Jõgevamaal on 30–39-aasased. Luht sõnas, et märkimisväärne on ka asjaolu, et 71 protsenti Jõgevamaal nakatunutest ei ole koroonaviiruse vastu vaktsineeritud.

Endiselt lisandub nakatumisi ja koldeid ka hooldekodudes. Sel nädalal ilmnes, et Jõgevamaal on viirus jõudnud ka sihtasutuse Mustvee Tervis hooldekodusse. Kokku on Lõuna-Eesti hooldekodudes koroonaviirusega nakatunuid üle 400.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles