Merike Lumi: unistus meie kõigi Tartust

, Tartu volikogu arengu- ja planeerimiskomisjoni liige, EKRE
Copy
Merike Lumi
Merike Lumi Foto: Erakogu

Tartu peab olema kõigi linn ja meeliselupaik, turvaline, akadeemilise keskkonnaga ja Tartu vaimuga Eesti linn, kus kõigil on hea. Linna pargid peavad püsima kogu oma rohelises ilus. Need peavad olema korrastatud ja valgustatud, et ei tekiks pimedaid põõsataguseid, mis pakuvad varju kurikaeltele ning vähendavad linlaste turvatunnet. Emajõgi peab jääma puhtaks veekoguks, mille kallaste rohealad kuuluvad kõigile linlastele.

Peatada tuleb linna parkide hävitamine. Veel parem, kui parke juurde loodaks. Igas linnaosas peab leiduma korralikke, hooldatud ja inimsõbralikke parke. Kohti, kus linnakodanik saaks lõõgastuda, lapsed mängida ja sportida. Kus noored pered saaks oma pisikestega loodust nautida ja kus nad tõesti tunneks, et linn hoolitseb nende eest. See oleks tõsine argument, et nad poleks sunnitud sobiva elupaiga otsinguil vaatama linnast väljapoole.

Linna laienemine tuleb suunata Raadile endise sõjaväeosa alale. Asub see ju südalinnast kiviviske kaugusel. Sotsiaalkorterid, nii meie noortele peredele kui ka vanemale generatsioonile, kes elu keerdkäikude tõttu on pidanud oma kodust loobuma, võiks ehitada endise Tähtvere valla maadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles