Toomas Jürgenstein: EKRE ei soovinud rahvahääletust (3)

Toomas Jürgenstein
, Tartu volikogu liige, SDE
Copy
Toomas Jürgenstein
Toomas Jürgenstein Foto: Margus Ansu

Üle kahe kuu tagasi avaldas Jaak Valge artikli «Tartlased otsustagu ise ja otse!» (TPM, 2.7) ning esitas idee korraldada koos kohalike valimistega ka rahvahääletus plaanitava südalinna kultuurikeskuse asukoha üle. Põhjendasin mõni päev hiljem artiklis «Rahvaküsitlus ei ole valimispropaganda» (TPM, 7.7), miks ei ole see minu meelest hea idee: esiteks ei jõua, teiseks oli riigikogu otsus tolleks hetkeks veel vastu võtmata ning kolmandaks, kultuurikeskus on osa Tartu arengust, mida ei tohiks valimistel eraldi välja tõsta.

Minu artikliga koos ilmus Jaak Valge sõbralik ja julgustav kommentaar «Saab, Toomas, saab, kui ainult tahetakse», kus ta kinnitas, et rahvaküsitluse korraldamine koos valimistega on võimalik ja vajalik.

Kuna võtsin oma tollases artiklis seisukoha, et koos valimistega planeeritud rahvahääletus on odavavõitu propaganda, hakkas südametunnistus piinama ning mul tekkis mõte, et äkki tegin EKRE-le oma hinnanguga liiga. Arvasin, et võibolla soovivad nad siiralt koos kohalike valimistega rahvahääletust, hakkav selle nimel tegutsema, viivad teema volikokku jne. Kuna üldise rahvahääletuse vormi teatud ehitise asukoha kohta pole Tartus varem kasutatud, oleks pidanud alustama konsultatsioone teiste erakondadega, püüdma erakorralist istungit kokku kutsuda, valmistama ette ettepanekud Tartu linnavolikogu katseleile jne.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles