Teadlaste Öö festival üllatab tänavu toiduteemaga

Tartu Postimees
Copy
Pildil Ahhaa keskuse 10. sünnipäeva live-teadusshow’lt.
Pildil Ahhaa keskuse 10. sünnipäeva live-teadusshow’lt. Foto: Margus Ansu

20. septembril algav ja kuni 24. septembrini kestev Teadlaste Öö festival toimub sel aastal 40 asulas üle terve Eesti. Viie päeva jooksul korraldatakse ligi 200 teadusüritust.

Tänavuse festivali teemaks on toit ja kõik, mis sellega seondub. Peakorraldaja Monica Sasi rääkis, et lisaks aktuaalsetele teemadele, nagu toidu mõju keskkonnale ja ühiskonnale, tahetakse kindlasti tähelepanu pöörata ka toidu mõjule nii vaimule kui ka kehale.

«Kuna käsitletav teema on väga lai, usun, et iga festivalikülastaja leiab endale programmist midagi meelepärast,» rääkis Sasi. Viie päeva jooksul tuuakse publiku ette värskemad teadussaavutused ja näidatakse, kuidas teadus mõjutab meie igapäevaelu.

Teadusmelu kestab reedeni, mil festivali lõpetab suur teadlaste öö pidu Ahhaa teaduskeskuses. Peakorraldaja sõnul leiab 24. septembril toimuva peo programmist palju teadusjanu kustutavat: enneolematu 360° interaktiive teadussõu, Baltikumi esimese päikeseauto lansseerimine, teadusmuusikal Tanel Padariga, stand-up-etendus «Teadlane vs. koomik».

Ahhaa teaduskeskus peakorraldab Teadlaste Öö festivali juba 16. korda. Tegemist on kogu Baltikumi suurima teadusfestivaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles