Galerii ⟩ Rattamaratoni nädalavahetuse avasid kõige pisemad sõitjad

Copy

Sel nädalavahetusel leiab aset Tartu rattamaraton, mis sai laupäeval Tähtvere spordipargis alguse Tillusõiduga.

Esimesena läksid rajale kuni 3-aastased ratturid. Et rajal oleks julgem vändata või jalgadega hoogu anda, jooksid kõige pisemate ratturite kõrval ka emad-isad ja mõnel juhul isegi vanaemad ja vanaisad.

Kaheaastane Mirko Barnhard oli võistlustel esimest korda. Tema isa Rainer sõnas, et võistluspäeval oli elevust piisavalt. «Olime juba kell pool seitse hommikul üleval,» rääkis Mirko isa.

400-meetrine distants kulges Mirkol tõrgeteta ning finišis sai ta tubli soorituse eest kaela oma esimese medali ning lasi jäätisel hea maitsta.

Ettevalmistusi esimeseks võistluseks tegi Mirko iga päev kuldsel jooksurattal lasteaeda vurades.

Ka nelja-aastase Pärl Jasmiini jaoks oli laupäevahommikune Tillusõit elu esimene rattavõistlus. Sport ei ole talle siiski võõras, sest sel talvel alustas ta Tartu suusaklubis treeningud. Pärl Jasmiin tunnistas, et muru peal oli raskem sõita kui asfaldil. Ka tema sõidab ilusa ilmaga lasteaeda jalgrattal.

Samas tunnistas Pärl Jasmiin, et ootab talve, sest suusatada on mõnusam kui rattaga ringi uhada.

Tillusõidul läbisid kuni 4-aastased võistlejad 400-meetrise distantsi. 4–6-aastased sõitsid 700 meetrit. 6–8-aastased läbisid Tähtvere spordipargis aga juba kilomeetripikkuse raja.

8-aastased ja vanemad ratturid läksid minimaratoni rajale, kus distants on juba 5,1 kilomeetrit.

Tartu rattamaratoni põhietapid 89-, 40- ja 21-kilomeetristel distantsidel sõidetakse pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles