Maaülikool liidab instituute ja otsib juhte

Tartu Postimees
Copy
Maaülikool otsustas piirata aktusele pääsejate arvu.
Maaülikool otsustas piirata aktusele pääsejate arvu. Foto: Kristjan Teedema

Tuleva aasta algusest muutub maaülikooli akadeemiline struktuur ning koos sellega korraldatakse avalik konkurss põllumajandus- ja keskkonnainstituudi, metsanduse ja inseneeria instituudi ning veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktori ametikohtade täitmiseks.

Ülikooli ühendab oma senised viis instituuti kolmeks. Rektor Mait Klaassen selgitas otsust nii, et ühiskond seisab peagi suurte väljakutsete ees: rohelepe, ÜRO säästva arengu eesmärgid, ring- ja biomajanduse laialdasem areng. «Maaülikoolil on kõigi nende eesmärkide saavutamises kandev roll, sest meie valdkonnad on nende väljakutsetega väga tihedalt seotud. Struktuurireformi eesmärk on tihendada ülikoolisisest ja ettevõtlusalast koostööd, et meie õpe ja teadus oleksid tugevamad, pakkumaks ühiskonnale veelgi enam teadmisi ja väärtusi,» rääkis ta.

Reformiga peab ühtlustuma üliõpilaste ja töötajate arv instituutides, samuti suurenema instituutide finantsiline paindlikkus. Instituutide direktorid saavad rektoraadi liikmetena võimaluse senisest rohkem ülikooli arengus kaasa rääkida, aga ka suurema vastutuse ülikooli ja selle kõigi valdkondade arengu ees.

Direktori ametikohale võib kandideerida isik, kel on teaduskraad, akadeemilise organisatsiooni või akadeemilise organisatsiooni üksuse juhtimise kogemus ja kes on pädev vähemalt ühes instituudiga seotud õppe- või teadusvaldkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles