GALERII ⟩ Põleng Annelinnas võttis kaks elu, üks inimene on raskete vigastustega haiglas

Liisa Salekešina
Copy

Reedel enne kella 12 puhkes ühes Annelinna korteris tulekahju, mis võttis kahe inimese elu.

Ajal, kui häirekeskus Kalda teel puhkenud tulekahju kohta teate sai, oli esimese korruse korter juba lausleekides. Kohale rutanud päästjad sisenesid korterisse ja tõid sealt välja kaks hukkunut. Lisaks oli üks mees saanud väga raskeid põletushaavu ja ta tuli viia haiglasse.

Tartu Postimehele teadaolevalt lebas üks hukkunu köögis ning teine koos vigastatuga toas. Eeldatavasti püüdsid viimased kaks pääseda rõdu kaudu pagedes.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Marek Kiige kirjelduse järgi purunesid kahjutule mõjul korteri akende klaasid ja leegid ulatusid akendest välja. Suits levis kortermaja trepikojas ning selle tõttu vajas üks kolmanda korruse korteris elav mees päästjate abi, et rõdult alla saada.

See, millest põleng tekkis ja miks inimesed keset päeva surma said, vajab veel uurimist.

Suitsuandur puudus

Kell 15 lisandunud info põhjal saab öleda, et korteris puudus töökorras suitsuandur, mis oleks põlengust piisavalt vara teada andnud ning võinuks elusid päästa.

Tulekahju kustutati kell 12.49. Kogu korter sai tugevaid kuuma- ja tahmakahjustusi. «Tulekahju oli korteris juba avastamise ajal väga laialt levinud ning selle rasked tagajärjed vältimatud,» ütles päästetöö juht Marek Posti. «Elude ja vara päästmiseks on kõige tähtsam tulekahju varajane avastamine ning seda aitab teha õigesti lakke paigaldatud suitsuandur, mille töökorrasolekut tuleb aeg-ajalt kontrollida.»

Päästekeskuse menetlusinspektor kinnitas, et tulekahju sai alguse köögist, kuid ühest põhjust veel selgitada ei õnnestunud. Gaasitoru ja gaasipliidi kraanid olid kinni ning gaasi kasutamisega põleng seotud ei olnud.

See on sel aastal Tartus juba teine korteritulekahju, kus hukkub korraga kaks inimest. Veebruaris hukkusid Kivi tänaval korteripõlengus vanem mees ja naine.

Kehvapoolne toimetulek

Tulekahjude ohvriks jäävad sageli vanemaealised või tervisprobleemidega elanikud, kellel on raskusi kiire reageerimise ja liikumisega. Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu ütles, et põlenud korteris oli märke kehvast toimetulekust ja tuleohtlikest käitumisharjumustest. «Tänase traagilise sündmuse ajel kutsun korteriühistute juhte ja kortermajade elanikke päästeameti ennetajatele või riigi infotelefonile 1247 teada andma tuleohtlike harjumuste või elukeskkonnaga naabritest,» sõnas Uustalu. «Kestval koroonaohuga ajal keskenduvad päästjad tuleohutusalases ennetustöös ja nõustamistel just kõrge tuleohu riskiga kodude elanikele.» Täna põlenud korteri elanike kohta päästjatel kahjuks seni infot ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles