ERMi teatrihooaja avab suhtekomöödia

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Lavastuses mängivad Veikko Täär (vasakult), Katrin Pärn, Karol Kuntsel ja Liisu Krass.
Lavastuses mängivad Veikko Täär (vasakult), Katrin Pärn, Karol Kuntsel ja Liisu Krass. Foto: Ragnar Peets

Eesti Rahva Muuseumi teatrisaalis esietendub täna, 16. septembril Ott Kiluski kirjutatud suhtekomöödia «Grünbergi sinine», mille toob vaatajate ette MTÜ Teatribuss.

Lavastaja Marko Mäesaare sõnul on publiku ees eluline lugu täitumata unistusest ja pealetükkivast rutiinist. «Parem homne ja selle täitumiseks vajalikud välised eeldused on ilmselt tuttav teema paljudele,» lisas ta. «Aga kas ja kui hästi suudame me vaadata iseendale silma ja mõista, et otsused ja selle tagajärjed algavad siiski meist endist?»

«Grünbergi sinine» on lugu kahest naisest, kahest mehest ja tundest, et kõik on võimalik. Mängivad Veikko Täär, Katrin Pärn, Karol Kuntsel ja Liisu Krass.

ERMist lavastuse tutvustuse kohta teatatud, et unistuste järel joostes ei lähe nii, nagu loodetud. Terendava õnne asemel ootavad ees hoopis soovimatud kohtumised, piinlikud situatsioonid ja keerulised suhted, mis paratamatult teevad meist koomikud mängulaval, mida nimetatakse eluks. Jääb ainult üks võimalus: naerda iseenda ja teiste üle isegi siis, kui pisar silma kipub.

Lavastuse kunstnik on Kaspar Jancis, helilooja Aapo Ilves. Esietendus pidi olema tänavu mais, kuid lükkus 16. septembri õhtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles