Nõo koolilapsed saadeti imeliku haisu tõttu koju

Liisa Salekešina
Copy
Kemikaalikollet päästjad majas ei tuvastanud, aga koolipere majja täna ei naase.
Kemikaalikollet päästjad majas ei tuvastanud, aga koolipere majja täna ei naase. Foto: Jürgen Puistaja

Päästekeskus sai neljapäeval kell 9.43 äreva väljakutse, sest Nõo põhikooli majas levis imelik hais. Inimesed evakueeriti hoonest ja päästjad kontrollisid maja üle.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Marek Kiige sõnul majas siiski kemikaalikollet ei avastatud ning eluohtliku mürgiga tegemist ei olnud. Millest hais tekkis, siiski selgeks ei saanud. «Pigem oli tegemist juhusliku haisuga või kellegi naljaga,» sõnas Kiik.

Kiirabi vaatas kohal viibinud inimesed üle ja päästjad alustasid koolimaja tuulutamist. Koolipere siiski õppetööd ei jätkanud ning õpilased saadeti koju.

Nõo vallavanem Rain Sangernebo täpsustas, et ebameeldiv olukord sai kella poole kümne ajal. Tema kirjelduse kohaselt sarnanes õppehoones levinud hais mädamunahaisuga. See olevat osadel õpilastel põhjustanud kurgus kriipivat tunnet ja pani silmad vett jooksma. Selleka ajaks, mil päästjad saabusid, saadeti õpilased kooli õuele.

Vallavanema sõnul puudutas hais just põhikooli osa ning pika koridoriga eraldatud gümnaasiumiosas probleemist õieti aru ei saadudki. Ehkki haisu allikale püüti jälile jõuda, see siiski ei õnnestunud.

Et lapsed kõledas sügisilmas ei külmetaks, suunati nad varsti pärast välja saatmist edasi spordihoonesse ja jagati neile seal väla lõunasöök.

Veidi pärast kella 11 võttis kooli juhtkond päästjate soovitusel vastu otsuse lapsed selleks päevaks koju saata.

Sangernebo kinnitusel kontrollitakse koolimaja uuesti õhtul. Ta avaldas lootust, et reedel saab koolipäev toimuma tavapärasel moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles