Urmas Klaas: südalinna kultuurikeskus saab tõelisuseks (6)

, Tartu linnapea, Reformierakond
Copy
Urmas Klaas
Urmas Klaas Foto: Margus Ansu

Lõviosa aktiivsest arutelust on seni käinud südalinna kultuurikeskuse asukoha ümber, vähem on räägitud hoone sisust ja ka keskkonnast hoone ümber. Raamatukogu ja kunstimuuseum muidugi, aga võimalusi, mida uudne kontseptsioon veel pakkuda võiks, on palju. Seetõttu korraldame avaliku ideekorje, mille tulemused leiavad koha arhitektuurikonkursi tingimuste paketis.

Sel nädalal langetas riigikogu otsuse, et Tartu südalinna kultuurikeskus saab riiklikult tähtsa kultuuriehitisena riigi rahalise toetuse. Võib julgelt öelda: kauaoodatud kultuurikeskus, mis ühendab kaht Tartule üliolulist kultuuriinstitutsiooni, riiklikku Tartu kunstimuuseumi ja Tartu linnaraamatukogu, saab reaalsuseks. See mõte ei ole sündinud üleöö, seda hoonet on Tartusse planeeritud ligi 20 aastat.

Südalinna kultuurikeskusega sünnib midagi Eesti mõistes enneolematut: see on esimene selline suur kultuurirajatis, kus juba planeerimisfaasis on võetud eesmärgiks tuua erinevad kultuurivaldkonnad ja nende vahel tekkiv sünergia ühe katuse alla kokku.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles