Arstitudengid hakkavad vaktsineerimata eakaid läbi helistama (2)

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Vaktsineerimine Tartu ülikooli kliinikumis.
 
Vaktsineerimine Tartu ülikooli kliinikumis.  Foto: Kristjan Teedema

Kuigi Eestil on olnud juba pikemat aega kasutada piisavalt koroonavaktsiine, et ennetada kõige haavatavamate elanike haigestumisega kaasnevat haiglate ülekoormust, on haiguse eest endiselt kaitsmata 120 000 vanemaealist inimest.

Seepärast algatas arstiteadusüliõpilaste selts vaktsineerimise hoogustamiseks projekti «Sügise plaan». Selleks valmistatakse ette arstitudengitest vabatahtlikud, kes hakkavad pakkuma perearstidele tuge ning aitavad telefonitsi veenmise abil perearstide nimistus olevatel vaktsineerimata inimestel jõuda vabatahtliku vaktsineerimisotsuseni.

Eestis on vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud vaid 56 protsenti rahvastikust. Samas näitavad Turu-uuringute aktsiaseltsi poolt augustis üle 15-aastaste elanike seas tehtud küsitluse andmed, et kindlalt on koroonavaktsiini saamise vastu neist vaid umbes 12 protsenti. Siit järeldub, et hulk inimesi vajab vaktsineerimise asjus selgusele jõudmiseks personaalset nõustamist.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles