Süku rajamine sai valimiste eel hoogu juurde (3)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel nelja­päeval toodi keskparki mitmeid loosungeid, mis teatasid, et sinna ei tohi ehitada. Eile ei olnud protesti­aktsioonist alles jäänud jälgegi.
Eelmisel nelja­päeval toodi keskparki mitmeid loosungeid, mis teatasid, et sinna ei tohi ehitada. Eile ei olnud protesti­aktsioonist alles jäänud jälgegi. Foto: Ragnar Peets

Riigikogu tegi esmaspäeval lõpliku otsuse, et Tartu südalinna kultuurikeskus ehk Süku on riiklikult tähtsate kultuuriehitiste pingereas esimene. Linnavalitsus on juba töösse lasknud Süku ruumiuuringud ning esmaspäevase uudise valguses asutakse tegutsema veelgi kindlamalt.

Linnaarhitekt Tõnis Arjus sõnas, et praegu käivad rahvusvahelist arhitektuurivõistlust ettevalmistavad tööd. Juba on ellu viidud galeriipindade uuringud, kohtutud ja arutatud nii kunstimuuseumi kui raamatukogu juhtidega, et paika panna, kui palju ruumi neile kuluks.

Lisaks sellele käib praegu ka parkimise analüüs, mis peab näitama, kui mitu autot mahtub Süku maa-alusesse parklasse. Arjus selgitas, et uuringu käigus ei tehta pelgalt selgeks, kui suur peaks olema Sükut teenindav parkla, vaid tuleb vaadata kesklinna parkimist tervikuna – sedagi, kas Süku parklast võib saada ümbruskonda teenindav parkla.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles