30 aastat varem ⟩ Uue usuteaduskonna esimene dekaan Kalle Kasemaa: praeguse rahaga me teaduskonda taasavada ei suudaks

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Tollases Postimehe uudises seisab, et usuteaduskonna aktuse avas 1991. aasta 1. septembril dekaan Kalle Kasemaa prohvet Jesaja sõnumitega Siioni lunastamisest. Seda ta ise ei mäleta.
Tollases Postimehe uudises seisab, et usuteaduskonna aktuse avas 1991. aasta 1. septembril dekaan Kalle Kasemaa prohvet Jesaja sõnumitega Siioni lunastamisest. Seda ta ise ei mäleta. Foto: Ain Protsin

Pärast taasiseseisvumist kihas kogu vabariik soovist taastada erinevad tegevused ja asutused nii, nagu need olid olnud enne okupatsiooni. Tartu ülikooli usuteaduskonna taasavamise üle arutati juba aasta varem ning 1991. aasta kevadeks polnud enam kahtlust, et nõukogude aja tabu turgutatakse välisraha abiga elule. Teaduskonna esimene dekaan Kalle Kasemaa nägi seda taassündi oma silmaga pealt.

Pärast taasiseseisvumist kihas kogu vabariik soovist taastada erinevad tegevused ja asutused nii, nagu need olid olnud enne okupatsiooni. Tartu ülikooli usuteaduskonna taasavamise üle arutati juba aasta varem ning 1991. aasta kevadeks polnud enam kahtlust, et nõukogude aja tabu välisrahade abiga elule turgutatakse. Teaduskonna esimene dekaan Kalle Kasemaa nägi seda taassündi oma silmaga pealt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles