Indrek Kelk: Tartu rattamaratoniks on Otepää maaomanikult luba olemas

Tartu Postimees
Copy
Tartu rattamaratoni 2020. aasta võitjate finiš.
Tartu rattamaratoni 2020. aasta võitjate finiš. Foto: Margus Ansu

Möödunud pühapäeval toimunud Tartu teaterattamaratonil ei olnud veel korraldajatel maaomaniku luba, et osalejad saaksid startida Tehvandilt mööda tavapärast rada.

Tartu rattamaratoni põhipäevaks, 19. septembriks, on kokkulepe maaomanikuga saavutatud ning ratturid saavad sõita täies pikkuses tavapärasel teel.

«Mul on hea meel teatada, et oleme saavutanud Otepää maaomaniku Aivar Kullamaaga kokkuleppe. Pühapäeval toimuv Tartu rattamaraton võib alata Tehvandi suusastaadionilt, kasutades oma tavapärast rada, mis kulgeb üle Kullamaale kuuluvate Rongamäe ja Antsumäe kinnistute,» selgitas Tartu rattamaratoni peakorraldaja Indrek Kelk.

«Oleme Kullamaale väga tänulikud, et suutsime ühiselt erimeelsused lahendada ja Eesti suurima rattapeo osalejad ei pea kohalike vägikaikavedamiste pärast kannatama,» lisas ta.

Rattamaratoni rajast jääb seetõttu välja ka potentsiaalselt ohtlik asfaldilõik. «Teaterattamaratonil oli stardis 26 tiimi, seega väga suurt rahvamassi asfaltteele suunama ei pidanud. Põhipäeval on lugu hoopis teine – 89 ja 40 kilomeetri rajale stardib Tehvandilt praeguse seisuga pea 3500 ratturit,» selgitas Kelk.

Kelgu sõnul toimuvad pärast rattamaratoni läbirääkimised, et saavutada maakasutuskokkulepe ka edaspidiseks. «See annaks pikemaks ajaks kindluse, et saame Tartu maratoni ja rattamaratoni rada täies pikkuses kasutada,» lisas ta.

Tartu rattamaraton toimub sellel pühapäeval, 19. septembril ning sõita saab 89, 40 ja 21 kilomeetrit. Kõikidel soovijatel on võimalus osa võtta ka virtuaalsõidust 10.–26. septembrini.

Rattamaratoni lastesõidud on 18. septembril Tartu Tähtvere spordipargis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles