Tallinna-Tartu maantee uue lõigu rajajaid ootavad ees maavaidlused (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Põltsamaa külje all asuv kurikuulus Puhu ristmik nihkub pärast suurt ehitust Jõgeva poole ning see muudetakse kahetasandiliseks. Liiklussõlme ehituse aeg ei ole veel kindel, kuid see ei alga ilmselt enne 2026. aastat.
Põltsamaa külje all asuv kurikuulus Puhu ristmik nihkub pärast suurt ehitust Jõgeva poole ning see muudetakse kahetasandiliseks. Liiklussõlme ehituse aeg ei ole veel kindel, kuid see ei alga ilmselt enne 2026. aastat. Foto: Sille Annuk

Transpordiameti tellimusel valmis kolmemõõtmeline skeem, milline hakkab välja nägema Tallinna-Tartu maanteel Adavere ja Põltsamaa vaheline uus, neljarajaline maanteelõik. Lõigu valmimiseni kulub aga siiski veel pea kümme aastat, sest praegu ei ole suurt muud teada, kui trassi asukoht ja ehituse esialgne ajakava.

Transpordiameti ehituse juhtivinsener Toomas Tõnurist selgitas, et praegu tehakse Adavere ja Põltsamaa möödasõiduala rajamiseks geoloogilisi pinnaseuuringuid. «Hiljuti menetleti ka koostöös Põltsamaa ja Järva vallaga projekteerimistingimusi, sellega kaasati projekti kohalik elanikkond ja ettevõtted,» sõnas ta.

Kolmemõõtmelisest videost saab näha, kus uus teelõik peaks kulgema. Sealt selgub muu hulgas, et Põltsamaa külje all olev Puhu ristmik nihkub Jõgeva poole. Õige oleks rajatavat ristmikku nimetada liiklussõlmeks, sest see tuleb mitmetasandiline ning sinna on plaanitud hulk peale- ja mahasõite.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles