Roheline tuli süttis: linnavalitsus hakkab Süku arhitektuurikonkurssi ette valmistama (3)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Meeleavalduse «Päästame Tartu Keskpargi» eestvedajad vedasid eelmisel nädalal parki punavalged lindid rõhutamaks, kui suure tüki rohelusest võib kultuurikeskus sealt kaotada.
Meeleavalduse «Päästame Tartu Keskpargi» eestvedajad vedasid eelmisel nädalal parki punavalged lindid rõhutamaks, kui suure tüki rohelusest võib kultuurikeskus sealt kaotada. Foto: Ragnar Peets

Riigikogu kinnitas esmaspäeval riiklikult tähtsate kultuuriehitiste pingerea, milles on esikohal Tartu südalinna kultuurikeskuse ehk niinimetatud Süku rajamise plaan. Selle peale teatas linnavalitsus viivitamata, et alustab rahvusvahelise arhitektuurikonkursi ettevalmistusi.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul annab parlamendi äsjane otsus kindluse, et südalinna kultuurikeskus saab reaalsuseks.

«Idee südalinna kultuurikeskusest, mis ühendab kaht Tartu jaoks üliolulist kultuuriinstitutsiooni, riiklikku kunstimuuseumi ja linnale kuluvat linnaraamatukogu, ei ole sündinud üleöö. Seda hoonet on planeeritud ligi 20 aastat, kuid unistatud sellest on palju kauem,» ütles linnapea. «Meil seisab ees suur töö paljude analüüside ja uuringutega, et valmistada koostöös arhitektide liiduga põhjalikult ette rahvusvaheline,» lisas Klaas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles