Rattamaratoni lastesõitudest saavad osa võtta kõik lapsed

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Pildil 2020. aasta Tartu Rattamaratoni lastesõit.
Pildil 2020. aasta Tartu Rattamaratoni lastesõit. Foto: Margus Ansu

24. Tartu rattamaratoni lastesõidud toimuvad tavapärases vormis 18. septembril Tähtvere spordipargis. Finišis saavad medali kõik lapsed ja kõigi osalejate vahel loositakse välja auhindu koostööpartneritelt.

Lasteürituste projektijuhil Oliver Kivimäel on hea meel, et rattamaratoni lastesõite on olenemata keerulisest olukorrast ja suurenenud töömahust siiski võimalik tavaprogrammi alusel korraldada. «Kui eelmisel aastal oli lasteüritusel osalejate piirarv ja pidime sõidud tegema kahes vahetuses, siis tänavu saame nakkusohutuse tõendit kontrollides lubada rajale kõik soovijad,» nentis ta.

Väikesed spordisõbrad saavad vastavalt vanusele valida distantsid, mis jäävad vahemikku 400 m kuni 5,1 km. Lasteüritusel osalemiseks on vaja registreeruda Tartu maratoni kodulehel. Stardinumbrite väljastamine ja kohapealne registreerimine algab 18. septembril kell 10 Tartu Tähtvere spordipargis. Osalemistasu on 3 eurot.

Lapsed nakkusohutust tõendama ei pea. 18-aastane või vanem lapse saatja, kes soovib koos lapsega rajale minna, peab stardikoridori pääsemiseks esitama tõendi nakkusohutuse kohta.

Nakkusohutuse tõendamiseks on kolm varianti: ürituse toimumise päeval kehtivad vaktsineerimiskuuri läbimise, Covid-19 läbipõdemise või negatiivse testitulemuse tõendid. Lasteürituste põhipäeval, 18. septembril saab kiirtesti teha Tartu Lõunakeskuses, liuvälja kassa vastas (nullkorrusel) kell 10–18.30.

Põhisõitude kõrval toimuvad lastele ka virtuaalsõidud. Omamoodi rattamaratoni kogemus on võimalik saada oma valitud rajal ja päeval perioodil 10.–26. september. Kõikidele virtuaalüritusel osalejatele saadetakse medal posti teel koju ja soovi korral saab kodulehelt alla laadida ka stardinumbri ja diplomi.

Lisainfot rattamaratoni lastesõitude kohta leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles