Suitsiidsete mõtete korral leiab parimat abi rääkimisest

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Vaimsele heaolule keskenduv seminar on mõeldud inimestele, kes on mures enda või lähedase vaimse tervise pärast. Foto on illustratiivne.
Vaimsele heaolule keskenduv seminar on mõeldud inimestele, kes on mures enda või lähedase vaimse tervise pärast. Foto on illustratiivne. Foto: Ragnar Peets

Maailmas on iga sajas surm suitsiidisurm, Eestis võtab igal aastal endalt ise elu ligi kakssada inimest. Iga selline elust lahkumine mõjutab uuringute järgi keskmiselt 135 lähikondlast. See tähendab, et suitsiidi tõttu kannatab igal aastal umbes 27 000 inimest. Kurva statistika teeb veel õnnetumaks tõsiasi, et igal ennast vigastanud inimesel on sadakonna lähikondse seast tihtilugu raske leida kedagi, kes kuulaks teda ära ja oskaks raskes olukorras tuge pakkuda.

Viirus võttis töö

Statistika koosneb arvudest, ent iga arvu taga on lugu. Oma lugu soostus jagama 21-aastane Sander (nimi muudetud – toim), kes on tubli töömehena teeninud leiba mitmes suures toidukaupluses ega ole hätta jäänud ka välismaal elamuid püstitades. Ent siiski tunnistas noores eas mees enesele hiljuti, et soov hommikuti üles ärgata on kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles