Toidukohad tõstavad kohaliku kraami au sisse

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartumaa toidupiirkonna visiooniseminaril osales ligi viiskümmend toitlustusega seotud inimest ja toidutooraine kasvatajat, kes pidasid plaani, kuidas paremini koostööd teha.
Tartumaa toidupiirkonna visiooniseminaril osales ligi viiskümmend toitlustusega seotud inimest ja toidutooraine kasvatajat, kes pidasid plaani, kuidas paremini koostööd teha. Foto: Robi Zuts

Tartumaa arendusselts ja toidusektori esindajad astusid pika sammu edasi selles suunas, et kohalike söögilauale jõuaks rohkem Tartumaal kasvatatud ja toodetud toitu. Möödunud neljapäeval lodjakojas toimunud seminar viis kokku toidutooraine kasvatajad ja toitlustajad, et panna alus toiduvõrgustikule. Osalejate lootus on, et toimiv võrgustik aitab Tartumaal saada Eestis ja Euroopas kvaliteetse toidu poolest tuntud piirkonnaks, kodumaise toidu tulipunktiks.

Suured ootused

Ligi viiekümne osalejaga ühisarutelul said kokku kohalikud ettevõtjad, kes soovivad tulevikus tartumaist toorainet osta, müüa ja toitudes kasutada. «Toimusid väga põnevad diskussioonid ja tundub, et esimene hoog on nüüd kenasti sees. Osalejatel silmad särasid, mõtteid tekkis palju, tahtmist ja indu on kõvasti,» luges seminari kordaläinuks Tartumaa arendusseltsi tegevjuht Kristiina Tammets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles