Pilkupüüdvaim sibulaputka on Latika puhvet Kasepääl

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Latika puhveti perenaine Natalja Kuznetsova pilkupüüdvama müügikoha aumärki vastu võtmas.
Latika puhveti perenaine Natalja Kuznetsova pilkupüüdvama müügikoha aumärki vastu võtmas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kõige pilkupüüdvama sibulamüüja aumärgi sai täna Kasepää külas asuv Latika puhvet, mille perenaine on Natalja Kuznetsova.

Täna, Sibulatee avatud puhvetite päeval oli Nataljal, ta mehel Georgil, tütrel Anassial, pojal Pavelil, mehe õel Jevgenial ning pere teistel abilistel nii palju tegemist, et tseremoonitsemiseks eriti aega ei jäänud.

Latika puhveti tänane töövägi, mõni on veel puudu. Laual marjajook, sibulapirukad, moonirullid ja koogid. Sekka pits kibedat.
Latika puhveti tänane töövägi, mõni on veel puudu. Laual marjajook, sibulapirukad, moonirullid ja koogid. Sekka pits kibedat. Foto: Margus Ansu / Postimees

MTÜ Sibulatee eestvedaja Liis Lainemäe tõstis esile müügikoha atraktiivsust, millele annab eripära suur kollane värav, puupits puhvetimaja otsaviilul, tuulelipp latikaga katusel ja rõõmsad inimesed.

Latika puhveti suitsukalalett on rikkalik.
Latika puhveti suitsukalalett on rikkalik. Foto: Margus Ansu / Postimees

Puhveti tänavaäärse pale taha jäi ka avar tagaõu, kust algab kanal ja avaneb vaade Peipsile ja kus on õdusad istumiskohad, pirukad, koogid, kohv ja mahl ning soe toit käepärast. Lõkke kohal podises parasjagu aurav tindisupp, mis on aastaid olnud Latika puhveti firmaroog.

Tindisuppi keedab Jevgenia Dubinina.
Tindisuppi keedab Jevgenia Dubinina. Foto: Margus Ansu / Postimees

Latika puhveti perenaine Natalja Kuznetsova elab Peipsi ääres juba 28 aastat. Mehele Georgile on Latika tema sünnikodu ning loomulikult käib Georgi ise Peipsilt kala toomas.

Latika puhveti tagaõu kanaliga.
Latika puhveti tagaõu kanaliga. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pilkupüüdvama puhveti märki antakse Sibulatee avatud puhvetite päeval üle niisamuti, nagu antakse üle ka parima sibulapiruka märk. Niisugune tähelepanu toob kuulsust kogu piirkonnale, mille maanteed on täna autodest umbes ja mille külatänavail on rahvast murdu.

Rahvarohke tänav Latika puhveti värava ees.
Rahvarohke tänav Latika puhveti värava ees. Foto: Margus Ansu / Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles