Ihaste inimesed kohtuvad linnapeakandidaatidega

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Ihaste.
Ihaste. Foto: Margus Ansu

Sel pühapäeval kell 12 astuvad Tartu Ihaste linnaosa rahva ette seitse linnapeakandidaati, et rääkida sellest, millisena nemad näevad linnaosa tulevikku. Sündmus leiab aset Ihaste ratsakeskuse territooriumil vabas õhus aadressiga Raeremmelga 4, algab kell 12 ja kestab umbes kaks tundi.

Debati kokkukutsujad rõhutavad, et ehkki Ihaste on viimastel aastatel saanud palju tähelepanu metsa- ja keskkonnaküsimustes, ei ole need selles linnajaos ainsad olulised teemad. «See on eelkõige inimeste elukoht. Arvame, et Ihaste elanikel on tartlaste seas kõige tugevam oma linnaosa identiteet ja me tunneme end kõige rohkem tartlasena. Ühtlasi on see linnaosa, kus Tartus elab keskmiselt kõige rohkem noori peresid ja kus on keskmisest suuremad perekonnad. See on arenev ja üha populaarsemaks muutuv elupaik,» rääkis Ihaste seltsi esindaja Enno Pille.

Ta lisas, et piirkonnas pakutakse elanikele vaba aja veetmise võimalusi ning ligipääsu Emajõele. Seepärast on tema sõnul põhjust linnaosa tulevikust rääkida rohkem kui küllalt.

Seltsi teatel ootavad kohalik rahvas linnapeakandidaatidelt konkreetseid vastuseid ja lubadusi pakilistel teemadel, nagu haridusvõimalused Ihastes, transport ja taristuarendus, keskkond ja loodushoid ning kogukonna kultuur ja areng.

Linlastel avaneb võimalus küsida otse ka neid isiklikult puudutavate teemade kohta. Saadud vastuste põhjal on kõigil omakorda võimalus otsustada, milline poliitik esindab kõige paremini nende ettekujutust linnaosa ja Tartu arengust, et teha oma otsus oktoobrikuu kohalikel valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles