Teaterattamaratonil istuvad sadulasse kolmeliikmelised tiimid

Lenel Karu
Copy
Kolmandat korda on pühapäeval stardis ka 2009. aasta Euroopa meister maastiku­rattamaratonis Allan Oras.
 
Kolmandat korda on pühapäeval stardis ka 2009. aasta Euroopa meister maastiku­rattamaratonis Allan Oras.  Foto: Adam Illingworth

September on Tartus pühendatud rattaspordile: juba sel pühapäeval antakse kuuendat korda start Tartu teaterattamaratonil ning nädal hiljem 24. Tartu rattamaratonil.

Kui rattamaratonil tuleb osalejatel põhidistants üksi läbida, siis teatemaratoni peetakse jõukohasemaks võistluseks igale harrastajale, sest sama pika tee saab läbida kolmeliikmelistes tiimides vahetustega: 29,5 kilomeetrit, 36,8 ja 22,4 kilomeetrit.

Jõukohane katsumus

Eelmisel aastal osales teatemaratonil 41 tiimi, eilseks oli tänavusele ennast kirja pannud 22 võistkonda. Favoriidid sadulas on sel aastal tuntud ratturite kolmik Gert Jõeäär, Peeter Tarvis ja Vahur Valvas, aga on ka teisi tugevaid tiime. Näiteks võtab osa Allan Oras, 2009. aasta Euroopa meister maastikurattamaratonis, kes stardib juba kolmandat korda.

«Eelmise aasta kuues koht pakkus ääretult suurt rõõmu. Meie meeskond läheb sõitma tulemuse peale, aga tegelikult on teaterattamaraton lihtsalt hea võimalus koos sõpradega mõnus päev rattasadulas veeta,» rääkis Oras.

Tartu teaterattamaratoni peakorraldaja Indrek Kelk selgitas, et teatemaratonil on kaks sihtrühma. «Esiteks on see tugevatele harrastajatele võistluslik võimalus nädal enne rattamaratoni põhidistantsi rada läbi sõita nii, et üks etapp pannakse täiega,» rääkis peakorraldaja.

«Teisalt on see hea katsumus mitte nii tugevatele harrastajatele, kellele nädal varem kogu distants läbi sõita oleks vahest liig. Nemad saavad rajaga tutvust teha kambakesi ja oma etapi läbimise eel või järel on võimalik teistele kambajõmmidele autoga kõrval kaasa elada,» lisas Kelk.

Neli tuhat sõitjat

19. septembril ootab ees Tartu rattamaraton, kus sõidetakse kolmel distantsil: 89, 40 ja 21 km. Kelk rääkis, et ettevalmistused sujuvad küllalt plaanitult, aga tegemist on tavapärasest rohkem. «Valmistume kontrollima kõikide osalejate nakkusohutust ja rattamaratoni läbiviimiseks kehtivate piirangute kohaselt. Nagu eelmisel aastal, eeldame osalejate arvu langust umbes kakskümmend protsenti võrreldes koroonaeelse ajaga,» tõdes ta.

Kelk usub, et rattamaratonile tuleb osalema ligi neli tuhat sõitjat. «Seda kinnitab ka registreerimise esimene voor, mille jooksul pani ennast kirja pea sama palju osalejaid kui eelmisel aastal,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles