Keelatud ainete leid seab kurgitootja usalduse löögi alla

Armas Riives
, reporter
Copy
ASi Grüne Fee Eesti tegevjuht Raivo Külasepp selgitas kolmapäeval ajakirjanikele, kuidas jõudsid keelatud aineid sisaldavad kurgid poelettidele.
ASi Grüne Fee Eesti tegevjuht Raivo Külasepp selgitas kolmapäeval ajakirjanikele, kuidas jõudsid keelatud aineid sisaldavad kurgid poelettidele. Foto: Margus Ansu

Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) leidis ASi Grüne Fee Eesti jaemüügis olnud kurkidest keelatud taimekaitsevahendi jääke. Ettevõtte tegevjuhi Raivo Külasepa sõnul oli tegu inimliku eksimusega ja keelatud taimekaitsevahendi jääke sisaldanud kurgid oleks pidanud hävitama.

«Keelatud taimekaitsevahendite kasutamine on tarbijate usalduse kuritarvitamine, eriti veel puhkudel, kui tegemist on ettevõttega, kes teavitab oma kanalites, et putukatõrjet tehakse bioloogiliselt ja keemiavabalt,» ütles PTA taimekaitse ja väetiste osakonna juhataja Eva Lind.

Küsimusele, miks leiti ettevõtte kurkidest keelatud keemiat hoolimata ettevõtte lubadusest vaid biotõrjet kasutada, vastas Külasepp, et tegu oli vaid ühekordse kahetsusväärse juhtumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles