Ehitushindade kasv sunnib omavalitsusi plaane kohendama

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Raadi Ripsiku lasteaia juurdeehitis läks algsete plaanidega võrreldes veidi kallimaks. Et nõudlus lasteaiakohtade järele Raadil aga pidevalt kasvab, ei saanud Tartu vald ehitust edasi lükata.
Raadi Ripsiku lasteaia juurdeehitis läks algsete plaanidega võrreldes veidi kallimaks. Et nõudlus lasteaiakohtade järele Raadil aga pidevalt kasvab, ei saanud Tartu vald ehitust edasi lükata. Foto: Sille Annuk

Raadi Ripsiku lasteaia juurdeehitus algas jaanipäeva paiku ja hoone valmib juba enne jõule. Seejuures tõdes Tartu vallavanem Jarno Laur, võrreldes algsete arvutustega on lasteaia ehitushind kerkinud veidi kõrgemaks, kuid ehitust seetõttu katki ei jäetud. Vallajuhtide esmase arvamise kohaselt pidanuks hakkama saama kahe miljoni euroga, kuid tegelikult kulub siiski veidi üle 2,2 miljoni euro, millele lisandub käibemaks.

«Ehitushindade kasv on praegusel ajal paratamatu, aga selle tõttu ehitust edasi lükata ei olnud võimalik. Raadi lasteaia juurdeehitis oli äärmiselt ajakriitiline,» selgitas Laur. Ta lisas, et maja valmib üsna kiiresti, vaid napilt poole aastaga. Kolmandik on juba valmis.

Tööks rohkem aega

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles