Võrgustik viib kohalikud saadused restoranidesse

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Oksa Marjamaa talu peremees Tõnu Oks loodab leida partnereid, kellega raskel ajal jõudu ja mõtteid ühendada.
Oksa Marjamaa talu peremees Tõnu Oks loodab leida partnereid, kellega raskel ajal jõudu ja mõtteid ühendada. Foto: Sille Annuk

Homme kohtuvad lodjakojas Tartumaa arendusselts ja Tartumaa toidusektori esindajad, et panna alus kohalikule toiduvõrgustikule. Selle eesmärk on edendada Tartumaa toiduvaldkonda koostöös linnade, maapiirkondade ja rahvusvaheliste partneritega, et Tartumaast kujuneks Eestis ja Euroopas tuntud toidupiirkond.

«Tartumaal on palju toidutootjaid ja järjest kasvab kohaliku toidu populaarsus,» selgitas arendusseltsi tegevjuht Kristiina Tammets. Ta loodab tulevikus näha tartlaste toidulaual rohkem kohalikku toorainet. «Üks toitlustusettevõtja ütles, et kui kevadel värske rabarber valmis saab, siis tahaks kohaliku väiketootja käest kohe seda saada,» tõi ta ühe näite võrgustiku vajalikkusest.

Tartumaa kaubamärk

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles