Homme kohtuvad lodjakojas Tartumaa arendusselts ja Tartumaa toidusektori esindajad, et panna alus kohalikule toiduvõrgustikule. Selle eesmärk on edendada Tartumaa toiduvaldkonda koostöös linnade, maapiirkondade ja rahvusvaheliste partneritega, et Tartumaast kujuneks Eestis ja Euroopas tuntud toidupiirkond.
Tellijale
Võrgustik viib kohalikud saadused restoranidesse
«Tartumaal on palju toidutootjaid ja järjest kasvab kohaliku toidu populaarsus,» selgitas arendusseltsi tegevjuht Kristiina Tammets. Ta loodab tulevikus näha tartlaste toidulaual rohkem kohalikku toorainet. «Üks toitlustusettevõtja ütles, et kui kevadel värske rabarber valmis saab, siis tahaks kohaliku väiketootja käest kohe seda saada,» tõi ta ühe näite võrgustiku vajalikkusest.