Talvise kalapüügivõistluse saak läheb loomapargile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpuur. Illustreeriv foto.
Jääpuur. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Kõik sel laupäeval Võrtsjärvele limnoloogiakeskuse juurde kalapüügivõistlusele minejad saavad soovi korral teha ka väikese heateo. Nimelt saab annetada püütud saagi Elistvere loomapargi asukate toidulaua rikastamiseks.

Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi kutsub kõiki kalapüügihuvilisi 11. veebruaril kalapüügivõistlusele «Võrtsjärve karikas 2012». Klubi juhataja Lea Saare sõnul on tegemist neljandat korda korraldatava üritusega, mis tänu heale koostööle maaülikooli limnoloogiakeskusega on ka hariv. «Võistlusjärgselt on võimalik tutvuda järvemuuseumi ekspositsiooniga ning samas toimub ka kalateadlase Teet Krause loeng Eesti väikejärvede kalastiku olukorrast.»

Võistluse reglement jagab püüdjad kolme individuaalklassi: noored ehk kuni 16-aastased, naised ja mehed. Kõigil võistlejatel on võimalus koonduda ka kuni neljaliikmelisteks gruppideks ning võtta mõõtu võistkonnana.

Püügivahendiks on taliõng, mis võib olla varustatud kas kirptirguga või tirgu ehk siis talipüügiks mõeldud landiga. Söötadena võib kasutada traditsioonilisi talikalastamisel kasutatavaid naturaalseid söötasid: usse, tõuke, vastseid.

Võitjaks saab taaskord see, kes püüab kõige suurema saagi. Võitjad selguvad saakide kaalumise järel.

Täielik võistlusjuhend asub Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles