Viimast päeva ametis direktor: mees olen, aga pisar tuleb silma

Armas Riives
, reporter
Copy
Tulevane Eesti president Alar Karis pakkis eile pärastlõunal kabineti laualt banaanikastidesse kolm ja pool aastat tööl abiks olnud raamatuid, punase telefoni ja muud isiklikku.
Tulevane Eesti president Alar Karis pakkis eile pärastlõunal kabineti laualt banaanikastidesse kolm ja pool aastat tööl abiks olnud raamatuid, punase telefoni ja muud isiklikku. Foto: Margus Ansu

Alar Karis alustas Eesti Rahva Muuseumi (ERMi) direktorina tööd 2018. aasta aprillis. Kolm ja pool aastat hiljem pakkis ta kabinetis asjad banaanikasti, sest 11. oktoobril saab temast Eesti president.

«Mul väga palju asju pakkida ei olegi: punane telefon, selle kinkis mulle Janar Holm, kui ma riigikontrolöri ametist lahkusin,» tutvustas täna viimast päeva ametis olev direktor oma kabineti laual kettaga tumepunast telefoni.

ERMi tulles ühendas Karis retrotelefoni isegi seina ja kasutas töökõnedeks. Presidendi ametikõnesid ta punase telefoniga tegema ei hakka, kuid lubas sellele siiski kabinetis sobiva koha leida. «Sellel on oma väärtus,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles