Lapsed õppisid abi kutsuma

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Mis number on 112?

Ülenurme lasteaia tüdruk Emma Riin Paju oskab sellele küsimusele vastata küll. «Näiteks juhtub õnnetus,» räägib ta. «Ja siis sa ei saa helistada, kui sa seda numbrit ei tea. See on päästjate number!»

Eile meisterdasid Ülenurme lasteaia Mesimummu rühma lapsed lume peale numbri 112 kuuseokstest. Ühe teise rühma lapsed kirjutasid hädaabinumbri mängumaja lumisele katusele käbidest. Kolmandad maalisid selle maha aerosoolvärviga. Oleks sulailm olnud, saanuks teha lumepallidest.

Aga enne veel, kui lapsed õue tulid, kohtus nendega häirekeskuse päästekorraldaja Mary-Liis Mägi, kes ongi see inimene, kes toru hargilt tõstab siis, kui keegi 112-le helistab. Mary-Liis Mägi proovis lastega läbi mängida olukorra, kuidas ja mida telefonis rääkida, kui on juhtunud midagi tõsist. Näiteks, kui keegi on viga saanud kas kodus või tänaval või on tuleõnnetus lahti või veeuputus.

«Eriti tähtis on kirjeldada oma täpset asukohta,» rõhutas Mary-Liis Mägi. Ülenurme lasteaia lapsed kutsuvad koos häirekeskusega nüüd kõiki lasteaedu ja koole tegema sel nädalal samuti oma õuealale kas lume peale või lumest hädaabinumbri 112, et meelde tuletada, kuidas kutsuda abi. 11. veebruaril tähistatakse hädaabinumbri 112 päeva kogu Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles