Tartust lahkus mullu tulijatest rohkem elanikke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa logo.
Tartumaa logo. Foto: www.tartumaa.ee

Tartu linnavalitsuse registriteenistuse andmeil tuli eelmisel aastal Tartusse elama 2800 inimest, samal ajal kolis linnast teise elukohta 517 inimese võrra rohkem.


Eesti-siseselt saabus Tartusse kõige enam elanikke Tartu- ja Harjumaalt, sealhulgas Tallinnast. Samuti tuli rohkem inimesi ülikoolilinna elama lähimatest maakondadest ehk Jõgeva-, Põlva- ja Võrumaalt.

Viimastel aastatel on suurenenud välismaalt Tartusse elama tulijate arv, mis küündis eelmisel aastal 586ni, olles tunamullusest 21 võrra suurem. Enamik välisriikidest tulijaid olid pärit Soomest, Venemaalt ja Saksamaalt, kust tuli vastavalt 190, 75 ja 50 inimest. Samuti tuldi Tartusse elama USAst, Austraaliast, Hiinast, Egiptusest, Bangladeshist ja Lõuna-Aafrika vabariigist.

Tartust lahkuti kõige enam lähivaldadesse ja Tallinna, kuid jõudsalt on suurenenud ka välisriikidesse suundujate arv, kuhu mullu lahkus 345 inimest. Aasta varem oli välismaale siirdujaid 288.

«On rõõmustav, et välismaalt saabujate arv moodustab üle viiendiku kõikidest Tartusse tulijatest ning välismaaga on meil rändesaldo positiivne. Samas jätkub Eesti-siseselt kiire väljavool Harjumaale, kuhu Tartust lahkus üle kahe korra enam inimesi, kui sealt piirkonnast saabus,» ütles abilinnapea Karin Jaanson.

Tema sõnul on üks Tartust lahkumise põhjus kindlasti riigi nõrk regionaalpoliitika. «Lõuna-Eesti arengu võtmeküsimuseks on nii õhu- kui ka maismaatranspordi ühenduste arendamine,» lisas Jaanson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles