Seebiooper Tartus: tagaotsitav Meelis Kaldalu soovib asutada valimisliidu (3)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Pildil Meelis Kaldalu (keskel)
Pildil Meelis Kaldalu (keskel) Foto: Margus Ansu

Eelmiste kohalike valimiste aegu rahvusringhäälingu Tartu stuudiole pommiähvarduse tegemise eest kriminaaluurimise alla sattunud ja tänavu mais tagaotsitavaks kuulutatud Meelis Kaldalu soovib Tartu volikogu valimisteks registreerida valimisliidu Südamega Tartu.

Habetunud ja maski kandnud Kaldalule sarnanev isik käis Tartu raekotta valimisliidu registreerimiseks vajalikke dokumente viimas neljapäeva õhtul, mis oli ka viimane aeg valimisliitude registreerimiseks esitamiseks. Mees kihutas peaukse paukudes korraks raekotta valimiskomisjoni ukseni kolmandal korrusel, leidnud selle juba lukustatud,  viskas  teisele korrusel just oma kabinetist väljunud valimiskomisjoni liikmele paberid pihku ja tormas majast välja.

Tartu valimiskomisjoni esimees Jüri Mölder ütles, et kuivõrd puudu olid allkirjad, siis kutsus ta reede õhtupoolikuks valimisliidu esindajad raekotta tagasi dokumente nõuetekohaseks korrastama.

Kaldalut nähti küll kesklinnas liikumas, kuid raekotta ta rohkem ei tulnud. Eile õhtul kella viie paiku käis aga raekojas valimisliidu teine asutaja Reio Laurits. Olukord kujunes seebiooperlikuks, sest parasjagu oli EKRE esindus raekojas oma valimisnimekirju viimas, aga ka Laurits kuulub EKREsse.

EKRE Tartu ringkonna juht Silver Kuusik ütles, et neil ei luba erakonna reeglid oma erakonna vastu teises nimekirjas kandideerida. Kuusik oli küll Lauritsalt teada saanud, et Laurits ei kavatsegi ise kandideerida, kuid Kuusiku sõnul on valimisliidu asutamine samaväärne tegu ja Lauritsat ootab ees EKREst väljaheitmine.

Jüri Mölder ütles, et valimiskomisjon arutab valimisliidu Südamega Tartu registreerimist esmaspäeval. Kui see registreeritakse, oleks tegu ainsa Tartus kandideeriva valimisliiduga.

Veel eelmisel nädalal oma linnapeakandidaadi esitanud valimisliit Tartu Eest, tuntud kui suurhalli valimisliit ja keskparki ehitamise vastu võitleja, seekordseteks valimisteks end ei registreerinud ning teatas reedel, et nende senised liikmed kandideerivad erakonna Eesti 200 nimekirjas.

Südamega Tartu kogus eelmistel valimistel Tartus 200 häält ehk pool protsenti kõigist antud häältest. Meelis Kaldalule kogunes 23 häält.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles