Tuliselt Tartu keskpargi eest võidelnud valimisliit ei lähe valimistele omaette nimekirjaga (1)

Lenel Karu
, reporter
Copy
Valimisliidu Tartu Eest liidrid Tanel Tein (vasakult), Margus Jaanovits ja Vahur Kalmre tänavu märtsis tutvustamas oma visiooni keskpargi tulevikust.
Valimisliidu Tartu Eest liidrid Tanel Tein (vasakult), Margus Jaanovits ja Vahur Kalmre tänavu märtsis tutvustamas oma visiooni keskpargi tulevikust. Foto: Margus Ansu

Eelmistel kohalikel valimistel kahe kohaga Tartu linnavolikogusse pääsenud ning viimasel ajal aktiivselt keskparki kultuurikeskuse ehitamise vastu võidelnud valimisliit Tartu Eest ei lähe sedapuhku valimistele eraldi nimekirjaga, vaid koos erakonnaga Eesti 200.

Reedel laiali saadetud teates avaldasid valimisliidu liikmed veendumust, et Eesti 200ga jõude ühendades saavad nad oma ideedele senisest laiema kõlapinna anda. Seejuures tõid nad eraldi välja näiteks Arena Tartu rajamise mõtte, vajaduse säilitada ja arendada Tartu parke, muuta Tartut ratturitele mugavamaks ning tuua Emajõelinna senisest enam julgust ja ambitsioonikust. 

«Meie valimisliidu mõte on tegeleda jõuliselt ja viimse kui visuaalse detailini konkreetsete ideedega,» ütles valimisliidu üks eestvedajatest Tanel Tein. «Algusest peale oleme olnud ka seda meelt, et meie ideed on avatud teistele poliitilistele jõududele – võtke, vaielge, andke tuld ja viime ellu! Nii sündis kaasava eelarve toel mõte multifunktsionaalsest linnahallist Arena Tartu, mille abil saaks lahendada mitmeid Tartu ees püsti olevaid probleeme. Nüüd on see ka Keskerakonna ja Eesti 200 programmis. Nii kaitseme keskparki saeihalejate eest. Pakkusime keskpargile ka uue arenguvisiooni, mis on samuti Tartus ühendanud mitut erakonda,» lisas ta.

Tein lubas, et oktoobrikuisele kaasava eelarve hääletusele läheb nende meeskond välja Ülejõe pargi visiooniga, mille eesmärk on kõnetada ennekõike noori inimesi. «Meie programmis, mille juba veebruaris – varem kui keegi teine – välja käisime, on ka punktid kultuuritööstusest Raadi linnaossa, spordi tippvõistkondade rahastamise kahekordistamise mõte, rattaringluse rataste tootmise ettepanek Tartus ja muud. Et kõik see edeneks veelgi tulemuslikumalt, oleme otsustanud oma valimisliiduga minna neile kohalikele valimistele koos erakonnaga Eesti 200. Nii viime valimisliidu energia veel laiemale pinnale.»

Eesti 200 juht Kristina Kallas rõhutas omakorda, et erakonna eesmärk on, et kõik tartlased, kes soovivad linnas kiiremaid ja julgemaid muutusi, läheksid valimistele ühtse meeskonnana. «Tartu vajab muutust ja julgeid inimesi ning värskeid ideid linnajuhtimisse. Valimisliit Tartu Eest on julgelt seisnud tartlaste jaoks oluliste teemade eest, olgu selleks siis linna rohealad või linna ambitsioonikus. Koos oleme tugevamad,» lausus ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles