Vanemuise sümfooniaorkester avab hooaja meisterlauljatega

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Vanemuise sümfooniaorkester ja lauljad tegid kontserdimajas proovi, dirigendipuldis Risto Joost.
Vanemuise sümfooniaorkester ja lauljad tegid kontserdimajas proovi, dirigendipuldis Risto Joost. Foto: Virge Ratasepp/Vanemuine

Alles mõni päev tagasi oli Vanemuise sümfooniaorkester raeplatsil, et avada koos lauljate, balletisolistide ja näitlejatega teatri uus hooaeg. Täna, 3. septembril on seesama muusikakollektiiv Risto Joosti dirigeerimisel kontserdimaja laval, kaasas Gustav Mahleri ja Richard Wagneri muusika.

Publik võttis teatrihooaja avamise esinemised vastu rõõmsalt. Paljud hakkasid eriti elavalt, kogu keha liigutades kaasa elama, kui õhtu lõpuks tulid orkestriga koos lavale Noëp ja tema bänd. Sümfooniaorkestrile oli kogu päev peadirigendi ja teatri muusikajuhi Risto Joosti sõnul väga eriline, sest teatrihooaja sellise suures mõõdus avamisega ei ole Vanemuine ega ükski teine Eesti teater varem hakkama saanud. «See kõik oli ülioluline, et jõuda lähemale ka sellisele publikule, kes tavaliselt teatris ei käi,» lisas ta.

Seesama orkester avab täna iseenda ja ühtlasi Vanemuise kontserdimaja hooaja. Kavas on Gustav Mahleri «Rückerti laulud» ja tema sümfoonia nr 2 ehk «Ülestõusmissümfoonia» ning Ri­chard Wagneri avamäng ooperile «Nürnbergi meisterlauljad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles